3 предимства на HELOC, които може би не сте знаели

...
С инфлацията, която отново се покачва и лихвените проценти, предназначени
Коментари Харесай

С инфлацията, която отново се покачва и лихвените проценти, предназначени да се борят с нея, са на 22-годишен връх, много кредитополучатели в момента се оказват с ограничени възможности. Това е особено вярно за бъдещи купувачи на жилища и настоящи собственици, които искат да се преместят или рефинансират. Тъй като лихвите за покупка на ипотека и рефинансиране също са повишени, много собственици на жилища се чувстват блокирани.

За щастие, повечето могат да си позволят да реновират и ремонтират съществуващите си домове чрез жилищен заем или кредитна линия за собствен капитал (HELOC). Въпреки по-високите лихвени проценти, много собственици на жилища в момента разполагат със значителна част от собствения си капитал поради повишените стойности на жилищата.

Чрез използването на HELOC собствениците на жилища могат да приспадат до 80% от собствения си капитал, за да направят ремонт, ремонти или подобрения на дома им. Те могат също така да го използват за плащане на други големи разходи или просто за консолидиране на дълг или изплащане на неизплатени кредитни салда. Въпреки че HELOC може да бъде от полза само поради тези причини, има допълнителни предимства, които собствениците на жилища може да не са знаели и които трябва да разберат сега.

Започнете, като проучите вашите опции за HELOC тук, за да видите колко можете да вземете назаем.< /p>

3 предимства на HELOC, които може да не сте знаели

Ето три предимства от използването на HELOC, за които собствениците на жилища може да не знаят.

Може да сте в състояние да приспаднете лихвите от вашите данъци

HELOC се приспадат от данъци, ако се използват за жилищни проекти, отговарящи на изискванията на IRS, което им дава ясно предимство в сравнение с други опции за кредитиране. „Лихвите по жилищни заеми и кредитни линии подлежат на приспадане само ако заетите средства се използват за закупуване, изграждане или значително подобряване на дома на данъкоплатеца, който обезпечава заема“, казва IRS. „Заемът трябва да бъде обезпечен от основния или втория дом на данъкоплатеца (квалифицирано жилище) и да отговаря на други изисквания.“

В сравнение с лихвите, ще се задържите да платите изцяло с кредитна карта или лична заем, тази функция прави HELOC особено привлекателни сега. Научете повече тук днес.

Плащате лихва само върху това, което използвате, а не върху това, което заемате

Друга благоприятна характеристика на HELOC? Кредитополучателите ще плащат лихва само върху сумата, която в крайна сметка използват, а не пълния размер на кредита, за който са кандидатствали. Така че, ако кандидатствате за HELOC за $20 000, но приключите с използването само на $10 000 от тази сума, това е, върху което ще платите лихвата.

В сравнение със заемите за собствен капитал, които изискват от кредитополучателите да плащат лихва върху цялата изтеглена сума, това е привлекателна и рентабилна функция, която кредитополучателите да използват в своя полза.

Лихва процентите са променливи

Въпреки че може да е възможно да получите фиксиран лихвен процент HELOC, повечето идват с променливи проценти. Това може да означава плащане на по-висок лихвен процент в бъдеще, но обикновено означава плащане на по-нисък процент сега. Ще трябва да сте бдителни и да наблюдавате средата с по-големи проценти, за да знаете кога — и с колко — процентът ще се увеличи. Но ако търсите да плащате възможно най-ниския лихвен процент сега, променливите лихвени проценти, с които идват HELOC, могат ефективно да ви помогнат да направите това.

Научете повече за предимствата на HELOC тук.

В крайна сметка

На днешния пазар няма много изгодни кредитни опции, но HELOC имат значителни предимства, с които собствениците на жилища трябва поне да се запознаят. Ако собствениците го използват за допустими от IRS цели, те може да успеят да приспадат платената от тях лихва от годишните си данъци. Кредитополучателите също така ще носят отговорност само за плащането на лихвите върху използваната сума, а не цялата одобрена сума. И те биха могли да осигурят по-нисък лихвен процент от някои други кредитни опции, тъй като лихвите по HELOCs обикновено са променливи и минимални за начало.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР