3 пътни възела и 4 площадки за отдихНови 24 километра

...
3 пътни възела и 4 площадки за отдихНови 24 километра
Коментари Харесай

Пускат днес нови 24 км от „Струма“

3 пътни възела и 4 площадки за отдих


Нови 24 километра от автомагистрала “Струма ” сред Кресна и Сандански се откриват за придвижване през днешния ден. Изпълнението е реализирано пет месеца предварително.

“Това е един инфраструктурен план, който дава доста благоприятни условия за района ”, съобщи по този мотив ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Банско. По думите му сега Симитли, Кресна, Петрич и Сандански са региони, на които се дава спомагателна добавена стойност в капиталовия интерес, той може да се ускори и на база построената инфраструктура с стартирането на тази права.

“Надяваме се, че в границите на година или две, ще можем да се похвалим с създаване на цялата права на Автомагистрала “Струма ”, с което ще дадем една спомагателна опция да фокусираме вниманието си в другата част на България, тъй като не би трябвало да разделяме районите, а да имаме идентичен метод към всички ”, акцентира още той.

В сектора сред Кресна и Сандански ще има 3 пътни възела – “Кресна ”, ”Струмяни ” и “Сандански ”, 25 огромни уреди – мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих. Изпълнител на плана е Консорциум “Струма Лот 3.3 ”, в който вземат участие: “ГБС инфраструктурно строителство ” АД, “Пътстрой 92 ” АД, “Главболгарстрой ” АД и “Геострой ” АД. Стойността на контракта е 280 947 614,4 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е на “Пътинвестинженеринг ” ЕООД. Техният контракт е за 3 597 793,54 лева с Данък добавена стойност.

На формалната гала през днешния ден за стартирането на правата от автомагистралата се чака да участват строителният министър Петя Аврамова, транспортният Росен Желязков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура ” инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР