3 май е празничен ден за всички футболни романтици и

...
3 май е празничен ден за всички футболни романтици и
Коментари Харесай

Когато 4 гола на Олимпико не стигат и за хикс срещу Роналдо и Баджо

3 май е празничен ден за всички футболни романтици и последователи на " ретрото ", въпреки да не е обвързван с кой знае каква велика вечер в подтекста на европейския и международен футбол. Но за Калчо-маняците би трябвало да е вълнуващо да си напомнят по какъв начин на този ден през 1999 година в 31-ви кръг от Серия " А " Рома и Интер сервираха едно от най-забележителните си дербита, а " нерадзурите " завоюваха с 5:4 на именития " Олимпико ".

Предистория

Сезонът на Интер в действителност е по-скоро неуспех, тъй като отборът остава на нежеланото осмо място в крайното класиране и не се дорежда до европейските клубни шампионати. Независимо че в " черно-сините " редици са Феномена Роналдо, Роберто Баджо, Иван Саморано, Диего Симеоне, Хавиер Санети, Джузепе Бергоми, международният първенец Юри Джоркаеф и други...

Роналдо е непрекъснато контузен, а цели четирима експерти се изреждат на треньорския пост - Луиджи Симони, Мирча Луческу, Лучано Кастелини и Рой Ходжсън.

Именно Интер на Ходжсън излиза на " Олимпико " във въпросната вечер против Рома, които по това време са пети и се борят за квота " Шампионска лига ". Впоследствие единствено 1 точка разделя Франческо Тоти и компания и заветната четвърта позиция, само че не е срамно да изостанеш с толкоз малко в класирането от Парма на Буфон, Креспо, Асприя, Верон, Киеза и Тюрам (или пък на 2 точки от третия Фиорентина на Толдо, Торичели, Руй Коща, Аморозо и Батистута).

Мачът

Интер е в рецесия най-много поради резултатите си като посетител, които по никакъв начин не са впечатляващи и това в действителност е едвам третата победа на отбора отвън " Меаца " през акцията.

@ASRomaEN scored 4 goals at the Stadio Olimpico #OnThisDay in 1999... and lost

Roberto Baggio, @bambam9oficial & @Ronaldo didn't half form a fearsome attack for @Inter_en pic.twitter.com/Ug1Tz9uURx
— FIFA.com (@FIFAcom) May 3, 2020 Феномена открива резултата в 16-ата минута след брилянтен пас на Роби Баджо, а единствено 5 по-късно след осъществяване на корнер Саморано удвоява - на гърба му проличава популярния номер 1+8.

В 25-ата минута обаче Бергоми дърпа фланелката на Пауло Серджо и Пиерлуиджи Колина показва бялата точка. Тоти, естествено, е праволинеен и понижава изоставането на " вълците ". В 30-ата минута Саморамо бележи второто си попадение в мача след центриране на Санети, като с глава трансферира австрийския пазач на Рома Михаел Консел 1:3 на почивката.

Веднага след подновяването на играта Томази дава отлична топка в наказателното поле и Пауло Серджо изпреварва всички, най-много Палиука, с цел да направи 2:3.

Рома изравнява единствено минута по-късно след ново центриране и ново съмнение на Палиука, при което пък Делвекио е най-прецизен за 3:3! Но това надалеч не е всичко - в 55-ата минута ново извънредно допиране на Баджо извежда Саморано и Роналдо сами против вратаря. Чилиецът алтруистично дава на Феномена опцията да вкара елементарно за 3:4.

В 78-ата минута обаче непремиримите домакини изравняват още веднъж, откакто Пауло Серджо праща остро топката в пеналтерията на " нерадзурите ", а Тоти реагира стремително, с цел да я насочи към Еузебио ди Франческо, който не пропуща - 4:4!

В 87-ата минута Баджо реализира следващата си забележителна асистенция, като този път поставя топката на главата на Чоло Симеоне от фаул и аржентинският халф носи рядко срещата и скъпа победа на Интер - 4:5!

След мача

От този двубой нататък Рома - Интер придобива неповторим статут на клубно съревнование в италианския футбол, без да претендира за съпоставяне с градските дербита или пък тези на Ювентус с миланските колоси. Но резултат 4:5 или мач с над 3-4 гола от този момент е нещо изцяло обикновено, когато " джалоросите " и " нерадзурите " се дуелират по терените на " Олимпиако " и " Меаца ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР