3 големи причини да отворите IRA за злато сега

...
Историческата стойност и репутацията на златото като сигурно убежище са
Коментари Харесай

Историческата стойност и репутацията на златото като сигурно убежище са привлекателни за много инвеститори, особено в периоди на икономическа несигурност. Ако смятате, че благородният метал може да има място във вашето портфолио, днес има много начини да закупите злато – независимо дали се интересувате от физически златни кюлчета и монети, златни акции или дори взаимни фондове, които проследяват стойността на златото.

Но ако инвестирате основно, за да осигурите пари за пенсиониране, може да помислите за златен IRA. IRA за злато може да ви помогне да включите вашата инвестиция в злато във вашия финансов план за пенсиониране. Научете повече за опциите за инвестиране в злато, включително IRA за злато, днес с безплатен информационен комплект тук.

3 големи причини да отворите IRA за злато сега

Ако инвестирате за дълго- срочни цели за пенсиониране, има няколко причини да обмислите добавянето на златен IRA днес: 

За да диверсифицирате портфолиото си

Цената на златото има тенденция да се движи независимо от други пазари – като фондовия пазар, където вероятно е инвестирана по-голямата част от вашето портфолио. В резултат на това златото може да бъде добър начин да диверсифицирате портфолиото си.

Когато икономически условия или рецесии намалят стойността на другите ви инвестиции, златото може да помогне за стабилизиране на общата ви инвестиционна стойност. Със златна IRA можете да използвате благородния метал, за да диверсифицирате пенсионните си спестявания.

Просто се уверете, че не инвестирате твърде много. Експертите обикновено препоръчват да запазите инвестицията си в злато на около 5% или 10% от портфолиото си. Това е така, защото все още можете да се възползвате от това, че по-голямата част от инвестициите ви са в активи, насочени към растеж, като акции – докато използвате по-малко разпределение за злато, за да ви помогне да устоите на потенциални спадове.

Научете повече за това как можете да се възползвате от инвестиране в злато с безплатен комплект за инвеститори тук.

Възползвайте се от дългосрочни ползи

Златните IRA — като всеки друг вид IRA — са предназначени за дългосрочно инвестиране. Изискванията на IRS не ви позволяват да теглите от акаунта без неустойка, докато не навършите 59 години и половина, а изискваните разпределения не влизат в сила преди навършване на 72 години. През това време можете също да продължите да допринасяте към акаунта.

За щастие златото е чудесен вариант за дългосрочни инвестиции. Като диверсификатор — както и хеджиране срещу инфлацията — можете да получите стойност от вашата инвестиция в злато в дългосрочен план, когато по-широката икономика се променя. Периодите на инфлация не продължават вечно, както и рецесиите. Златото може да не е най-добрият вариант за увеличаване на инвестиционната ви стойност, когато икономиката е силна, но неговата стабилност в дългосрочен план може да ви помогне през множество несигурни икономически периоди.

Бъдещи движения на цените

Както всяка нова инвестиция, колкото по-рано закупите злато, толкова по-дълго ще трябва да се възползвате от неговите предимства.

Цената на златото може да е спаднала от почти рекордно високо ниво преди няколко месеца, но е нараснала с повече от 4% от януари насам — и икономическите условия могат да доведат до продължаващо покачване на цената на златото. Експерти, с които разговаряхме по-рано тази година, прогнозираха, че редица фактори могат да доведат до покачване на цената на златото през тази година и през 2024 г. 

Разбира се, златото също изпитва колебания и цената му няма винаги да се покачва . Бъдещите цени може да зависят от по-широки икономически цикли, но е доказано, че стойността на златото непрекъснато нараства за дълги периоди от време.

Научете повече за това дали инвестирането в злато може да е подходящо за вас с безплатно ръководство за инвестиции сега.

Изводът

Инвестирането в злато днес може да бъде добър начин да подсигурите портфолиото си срещу бъдеща несигурност и инфлация — и като направите това, използвайки IRA за злато, може да ви помогне да диверсифицирате инвестициите заделяте специално за пенсиониране.

Преди да решите да инвестирате, помислете за разговор с доверен финансов съветник, който може да ви помогне да разберете най-добрите начини да включите златото в цялостния си финансов план. Можете също да започнете с безплатен информационен комплект тук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР