3-годишното момиченце Офелия Морган стана член на дружеството за хора

...
3-годишното момиченце Офелия Морган стана член на дружеството за хора
Коментари Харесай

3-годишна е с по-висок IQ от Айнщайн и Хокинг

3-годишното момиченце Офелия Морган стана член на сдружението за хора с висок коефициент на просветеност Менса, заяви Би Би Си, цитира Нова Телевизия.

Родителите Бен и Натали споделят, че тя е споделила първата си дума месеци преди нормалното.

Преди да навърши 2 години момиченцето към този момент рецитирало и писмеността. Родителите й я завели при детски психолог, които се занимава тъкмо с надарени деца.

"Не искахме тя да се усеща под напън, само че в това време не искахме и да се почувства недооценена ", споделят родителите й.

Средният коефициент на просветеност за хора на всички възрасти е 100, като множеството от тях варират сред 85 и 115. Резултатът на Офелия е 171.

"Ще се гордея с нея, без значение от това, което реши да прави, когато порасне. Достатъчно е единствено да е щастлива и здрава ", добави майката на детето.

Натали споделя, че Офелия не се разграничава от останалите 3-годишни деца: "Тя обича да тича и да си играе с братовчедите си, да скача в локви - естествените неща за дете на тази възраст. Любопитна е и харесва да учи и да пробва нови неща ".

Бащата споделя, че диалозите с щерка му са "като да приказваш с 19-годишен ".

"Води верни диалози и има лични хрумвания. Изглежда, че научава всичко по-бързо ", добави той.

El sorprendente caso de Ophelia Morgan-Dew, la niña de 3 años que tiene un coeficiente intelectual superior al de la mayoría de la población mundial https://t.co/MsJf8KneGQ
— BBC News Mundo (@bbcmundo) August 16, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР