3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие от страна

...
3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие от страна
Коментари Харесай

3-годишното дете, бито от собствената си майка, ще се среща всяка седмица с баща си

3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо принуждение от страна на личната си майка, ще се среща всяка седмица със своя татко. Такава среща към този момент се е състояла, като по думите на обществените служащи от Отдел „ Закрила на детето “ в града, е минала добре. Детето е било умерено, получило е играчка от татко си и си е играло с него, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.
Седмичните им визии са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който към този момент е подал заявление, че има предпочитание да го отглежда. Всички останали родственици са отказали посредством заявления да поемат грижите за него. След като се разбра от обществените мрежи за случая, бащата беше ориентиран към обществена услуга за повишение на родителския си потенциал. Той е избрал да употребява услугите на S.O.S Детски селища. Първата стъпка е да му бъде направена самостоятелна оценка на родителския капацитет, след което експертите ще работят за надграждането му.
До връщането на детето при татко му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето към този момент има персонален доктор в Перник и е минало обзор. Проведени са диалози от началото на септември да стартира да посещава детска градина.
Междувременно майка му продължава разпоредените от съда проучвания, свързани с психологичното й здраве.
Прокуратурата повдигна обвинявания на майката за причиняване на телесна щета. Случаят доби известност, откакто в средата на юли близка на фамилията разгласява видеоклип в обществените мрежи, който демонстрира насилието. Клипът беше гледан от хиляди, а в следствие свален от мрежата. В него майката споделя: " Понеже татко ти не те обича, не обича и мен… " и стартира да удря 3-годишното момиченце с груби удари по лицето и гърдите. След като фрагментите обиколиха „ Facebook “, над 30 души алармираха на полицията и обществените. Майката бе арестувана, а детето е в център за настаняване от фамилен вид. По време на следствието стана ясно, че майката членува в фракция. Бащата пък знаел за продължаващото принуждение, само че не подал сигнал, тъй като се страхувал детето да не бъде отнето.
Вижте още:
Психолог ще работи с 3-годишното дете, измъчвано от майка си в Перник
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР