3-годишна условна присъда с 5 пет изпитателен срок получи благоевградчанинът

...
3-годишна условна присъда с 5 пет изпитателен срок получи благоевградчанинът
Коментари Харесай

Спецчасти от ГДБОП тарашиха Венци Мишката "до голо" в бар "Наоми", нищо добро не го чака

3-годишна условна присъда с 5 пет изпитателен период получи благоевградчанинът Венцислав Сотиров-Мишката вследствие на задържането му при зрелищна акция на ГДБОП през ноември 2016 година в бар „ Наоми “ на бул. „ Св.св. Кирил и Методий “, стопанисван от сина на Райо Чората – Димитър Димитров. Тогава Сотиров и седящият на една маса с него Владо Боклука бяха обискирани до голо за опиати и държани в продължение на часове в кафенето, само че опиати у тях не бяха открити, написа struma.bg.



Вчера делото против Венци Сотиров е гледано в Специализирания съд и на него е било реализирано съглашение сред отбраната и съда, което по хипотеза значи, че присъдата е минимална. Заради подписаното съглашение тя няма и по какъв начин да се апелира и е дефинитивна.



Името на Венцислав Сотиров попада за пръв път в полицейските рапорти като гард на създателя на борческата формация „ Бизнес интернешънъл “ Радослав Балев, открит след това мъртъв в Македония. През 2000 година двамата пребиват грубо в благоевградската дискотека „ Графити “ някогашния си съучастник Пламен Илиев-Джудиста, който се опитал да постави ръка на част от бизнеса с опиати, автокражби и експорт на проститутки за Гърция и Македония. През месец май същата година двамата получиха мярка „ задържане под стража “, само че единствено месец по-късно бяха освободени, а следственото дело за побоя бе вписано в графата „ висящи “.

През 2004 година Мишката отвлече вносителя на коли Владимир Иванов поради заем от 112 000 евро, който Иванов не върнал, и го заключи в благоевградски хотел под денонощна защита на двама биячи. Заложникът бе освободен от полицията, а против Сотиров и 6-имата му помощници бе повдигнато обвиняване за похищение посредством потребление на физическа мощ, закани и закани към потърпевшия и неговите близки. Заради този случай няколко години той се укриваше в Италия и бе разгласен за интернационално търсене. Върна се самичък и стартира да гравитира към мистериозно изчезналия по-късно Кирил Цветанов-Буята.

В досието на Мишката има още много каузи по УБДХ за дребно и едро безчинство, рекет и изнудване. Гардът му Златко Георгиев пък гръмна в наркоскандал, откакто в дома му в кв. „ Струмско “ в кутия от бисквити бяха открити доста количество амфетамини. През последните години Мишката няма регистрирани престъпни прояви, само че и не се знае с какво се занимава. Той бе измежду първите разследвани от комисията „ Кушлев”, като се ревизираха приходите, с които е издигната първокласната му къща зад обувна фабрика „ Вихрен” в Благоевград. Тогава против него бе формирано досъдебно произвеждане за пране на пари, само че парцелите му по този начин и останаха неконфискувани.

Последно В. Сотиров-Мишката бе разследван за палеж на коли, само че равнището на производството още е досъдебно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР