3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок даде Окръжният

...
3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок даде Окръжният
Коментари Харесай

3 години условно за ултрас, убил мъж във Велико Търново

3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен период даде Окръжният съд във Велико Търново на студент, предизвикал с един пестник гибелта на локален жител поради забележка. Магистратите признаха за отговорен 21-годишният Любомир Дерменджиев за закононарушение по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. Делото бе прегледано по съкратената процедура и наказването бе редуцирано от 4 години и 6 месеца на 3 години.

На 5 януари 2017 година към 21:30 ч. Любомир Дерменджиев и група младежи, членове на футболен почитател, след осъществяване на заседание на клуба, отишли с три леки автомобила в кв. "Зона Б ". Решили да сплашат с пиратки и бомбички ромите, които населяват два общински жилищни блока там. С сложени на главите шапки и маски почнали да викат и пеят, както и да гърмят в междублоковото пространство.

Когато ултрасите се оттегляли назад към колите, на пътя им излязъл 47-годишният Христомир Владимиров. Той бил на открито, с цел да разноски кучето си и да си купи цигари. Направил забележка на младежите, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава Любомир се върнал и му нанесъл удар с пестник в региона на главата, с който го повалил по тил на земята. Мъжът блъснал главата си в заледения асфалт и не помръднал повече. Момчетата от групата го хванали и го преместили настрана до бордюра, след което побягнали към колите, качили се в тях и потеглили.

Пострадалият бил откаран в болница с тежка черепно-мозъчна контузия и макар последвалото лекуване, умрял 20 дни по-късно, без да излезе от кома.

Любомир е наказан също да заплати 100 000 лева кръвнина на майката на умрелия. Присъдени са му и 4500 лева разходи по делото. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Апелативния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР