3 години близо 40 кучета, порода питбул, тренирани за боеве,

...
3 години близо 40 кучета, порода питбул, тренирани за боеве,
Коментари Харесай

40 питбули в общинския приют на Пловдив са с неясна съдба

3 години близо 40 кучета, порода питбул, тренирани за боеве, се отглеждат в общинския подслон на Пловдив. Животните бяха настанени там, откакто полицията залови притежателите им, които към този момент са с условни присъди и санкции. Последната правосъдна инстанция обаче реши иззетите кучета да бъдат предадени на Агенцията за сигурност на храните. Това основава казус у нас, тъй като Агенцията не реализира такава активност и няма бюджет за нея.

Пловдив

Директорът на регионалната организация по храните в Пловдив е изумен и обезпокоен от правосъдното решение.
Камен Янков, шеф БАБХ-Пловдив: Ние по закон нямаме право на такава активност, това е един тип стопанска активност, ние нямаме право като организация, като държавна конструкция да имаме животновъден обект.
В търсене на решение към този момент текат договаряния сред общинския подслон и районната конструкция на организацията.
инж. Георги Божев, шеф Зооветеринарен комплекс-Пловдив: Обсъдихме разнообразни разновидности, които биха дали опция да се тръгне към процедура за одомашняване или някакъв метод тези животни да бъдат изкарани от приюта и да намерят нови притежатели вероятно.
Най-важното ще бъде изборът на осиновители, с цел да не попаднат кучетата в нови схеми за боеве, безапелационни са специалистите. Много неправителствени организации към този момент са декларирали предпочитание да оказват помощ при търсенето на нови стопани. С животните би трябвало да се работи в допълнение, тъй като към момента демонстрират експанзия при срещи с други кучета. Затова и се отглеждат в самостоятелни кафези.
доктор Веселин Бекирски, шеф на общинския подслон: Можем да влезем при тях, може да се допират, да се галят. Най-много прекомерно въодушевено да изявят любовта си,..но с други животни - не ги харесват.
До момента престоят на всяко едно от кучетата е коствал на общинския бюджет близо 6 000 лева Всички са кастрирани и в положително здравословно положение, твърдят от приюта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР