3 фирми участват в процедурата обявена от Главна дирекция Изпълнение

...
3 фирми участват в процедурата обявена от Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

3 фирми участват в процедурата обявена за изграждане на пилотен затвор в Самораново

3 компании вземат участие в процедурата оповестена от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ за създаване на пилотен затвор обвързван с център за образование на личния състав и създаване на преходно поделение в с. Самораново.

Срокът за осъществяване на Фаза 1 е не по-късно от крайната дата на допустимост на разноските по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, която все още е избрана на 30.04.2024 г, или до новата последна дата, при положение на изменение, само че не по-късно от 5 години от подписване на контракта.

Прогнозната стойност на плана е 35 млн.лв., ценовите предложения на две от компаниите са към лева, третата компания обаче предлага да построи оборудването и съпътстващите обекти за сума под 30 млн.лв.

Към момента е обезпечено финансиране за осъществяването на Фаза 1, за Фаза 2 следва обезпечаване на финансиране, като осъществяването на строителството й ще стартира след изпращане на възлагателно писмо от страна на Възложителя.
Проектът за пилотен затвор, обвързван с център за образование на личния състав и създаване на преходно поделение, планува обособяването на две зони, във връзка с сигурността, върху част от площадката на съществуващата база на пандиза в с. Самораново. Предвижда се да бъдат настанени 400 пандизчията, а в обучителния център да се образоват 200 индивида от системата.

Продължава да няма изясненост обаче по какъв начин ще бъде решен казуса с водоподаването в с. Самораново, както е известно жителите на селото не са съгласни с построяването на затвор, защото съгласно тях казуса с водоподаването ще се задълбочи. На 7 септември имаше заседание, на което участваха кмета на общината, ръководителя на Общински съвет и регионалния шеф. Тогава те обясниха, че следва среща с Министерство на регионалното развитие, само че до момента такава не е извършена. Най-вероятно такава ще има след изборите и сформиране на ново държавно управление.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР