3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода

...
3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Българският туризъм се развива устойчиво

3,6 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм за интервала януари-ноември 2019 година у нас, сочат данните на Българската национална банка, оповестени през днешния ден. Резултатите демонстрират растеж от 0,02% по отношение на същия интервал на рекордната за българския туризъм 2018 година

Само за месец ноември 2019 година постъпленията от задгранични туристи надвишават 153 млн. евро., като нарастването в съпоставяне със същия месец на миналата година е 6,7 на 100. За ноември бе регистрирано нарастване и на туристическите визити от чужденци със 7,5%, като броят на задграничните визити в страната ни за предпоследния месец на 2019 година доближи 442 178. Общо от януари до ноември 2019 година у нас са регистрирани 8832 405 туристически визити от чужденци.

,,Данните на Българска народна банка за приходите от интернационален туризъм са извънредно положителни, те потвърждават, че е преодолян спадът през 2019 година, която бе изпълнена с компликации и интернационалните провокации за туризма. Резултатите сочат, че българският туризъм резервира високите си достижения от последните 4 години и се развива устойчиво'', разяснява министър Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.

Ангелкова в Разлог: Първите резултати от внедряването на ЕСТИ сочат резистентност в българския туризъм

,,Това ни дава тласък да продължим с мобилизацията и дружно - страна, туристически отрасъл и локални управляващи да продължим да работим интензивно и през тази година за сполучливо привършване на сегашния зимен сезон и за подготовката на Лято 2020'', уточни още министър Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР