3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на

...
3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на
Коментари Харесай

Над 3,5 млн. души са избягали от войната в Украйна

3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на съветската инвазия. Това заяви службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците, представена от " Асошиейтед прес ".

По този метод е преминат още един алегоричен предел в най-тежката бежанска рецесия в Европа от Втората международна война.

Полша е приютила максимален брой от тези бежанци - над 2,1 милиона. Следват Румъния с повече от 540 000 и Молдова с над 367 0000.
 Войната е разселила 6,5 млн. души в Украйна
Войната е разселила 6,5 млн. души в Украйна

Мащабът на човешките премеждия надалеч надвишава всеки проект за най-лош сюжет

Малко след началото на съветската инвазия основаната в Женева организация предвижда, че близо 4 милиона бежанци може да изоставен Украйна, като от този момент актуализира оценките си. Бежанските потоци понижават през последните дни след пика от повече от 200 000 души в два поредни дни при започване на март.

Международната организация по миграция пресметна, че сега близо 6,5 милиона души са като предвижда, че някои или даже множеството от тях може да избягат в чужбина, в случай че войната продължи.
 Организация на обединените нации: 925 цивилни са починали във войната в Украйна
Организация на обединените нации: 925 цивилни са починали във войната в Украйна

1496 души са ранени

Междувременно представителят на Световната здравна организация в Полша заяви, че към половин милион бежанци от Украйна, които са избягали в Полша, се нуждаят от поддръжка за психологични разстройства , а 30 000 имат тежки психологични проблеми.

Бежанците, идващи в Полша, страдат от редица здравословни проблеми, в това число диария и дехидратация, само че главната потребност е от поддръжка заради контузия, съобщи на брифинг в Женева Палома Кучи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР