3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на

...
3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на
Коментари Харесай

ООН: Над 3,5 млн. души са избягали от войната в Украйна


3,53 милиона души са избягали от Украйна от началото на съветската инвазия. Това заяви службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците, представена от " Асошиейтед прес ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3016
По този метод е преминат още един алегоричен предел в най-тежката бежанска рецесия в Европа от Втората международна война.

Полша е приютила максимален брой от тези бежанци - над 2,1 милиона. Следват Румъния с повече от 540 000 и Молдова с над 367 0000.

Малко след началото на съветската инвазия основаната в Женева организация предвижда, че близо 4 милиона бежанци може да изоставен Украйна, като от този момент актуализира оценките си. Бежанските потоци понижават през последните дни след пика от повече от 200 000 души в два поредни дни при започване на март.

Международната организация по миграция пресметна, че сега близо 6,5 милиона души са вътрешно разселени в Украйна, като предвижда, че някои или даже множеството от тях може да избягат в чужбина, в случай че войната продължи.

Междувременно представителят на Световната здравна организация в Полша заяви, че към половин милион бежанци от Украйна, които са избягали в Полша, се нуждаят от поддръжка за психологични разстройства, а 30 000 имат тежки психологични проблеми.

Бежанците, идващи в Полша, страдат от редица здравословни проблеми, в това число диария и дехидратация, само че главната потребност е от поддръжка заради контузия, съобщи на брифинг в Женева Палома Кучи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР