3 500 лв. общо ще бъдат отпуснати на 5-месечния Борил

...
3 500 лв. общо ще бъдат отпуснати на 5-месечния Борил
Коментари Харесай

Общината помага с 3500 лв. за лечението на Борил и Теодора



3 500 лева общо ще бъдат отпуснати на 5-месечния Борил Янков и на 4- месечната Теодора Георгиева за лекуване. Това ще стане откакто Общинският съвет гласоподава предлагането на зам. – ръководителя Митко Полихронов.

На дребния Борил ще бъдат отпуснати 2 000 лева Детето страда от рядкото заболяване “Болест на Хиршпрунг ”, като от раждането до момента той е претърпял 4 интервенции. От молбата на майката Гергана Янкова излиза наяве, че на Борил му следва още една интервенция за слагане на централен катетър, посредством който да се прави храненето, като лекуването и консумативите по специфичната храна костват към 3000 лева на месец на фамилията. При сполучлива намеса пациентите живеят умерено, само че се нуждаят от лекарства и специфична диета.

За дребната Теодора ще бъдат отпуснати 1500 лева Момиченцето е с дисторция на двете стъпала. След раждането е претърпяло интервенция.

Сега лекуването продължава с нова интервенция на крачетата и слагане на гипсови отливки и ортопедични обувки. Специалните обувки се сменят постоянно заради бързия напредък на детето. Разходите са непостижими за фамилията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР