3,5 милиона българи ще бъдат ваксинирани към края на 2021

...
3,5 милиона българи ще бъдат ваксинирани към края на 2021
Коментари Харесай

На ден трябва да се ваксинират по 10 000 българи, за да станат 3,5 млн.до края на годината |

3,5 милиона българи ще бъдат имунизирани към края на 2021 година, в случай че всеки ден се слагат по 10 000 ваксини. Това счете пред bTV математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов. Той предизвести, че заплахата не е минала.

Добрата вест след един месец отчасти затваряне е, че се регистрира 15 пъти пониска заболеваемост и има забележим спад в смъртността

Математикът пресметна още, че на един новозаразен – трима остават отвън статистиката. Това значи, че при към 80 000 дейни случаи 320 000 са носители на вируса.

Около 800 000 българи са се срещнали с ковид, което е 12%. Оправдават се упованията на щаба, че процентът на позитивните антигенни проби е по-нисък от този на PCR проби.

„ Грубо казано - на 20 души, когато се разхождате по улицата, един е притежател на вируса и по-голямата част от тях не знаят. Все още човек би трябвало да си носи маската и да не се отпуска макар положителните резултати, които дават ограниченията “, посъветва проф. Витанов.

„ По празниците е добре народът да яде, да пие и да се пази. Ще имаме едни спокойни новогодишни празници и тази работа ще продължи до към 7-8 януари, след което ще настъпи елементарният грип “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР