3,40 лева за кубик вода в Шумен – това е

...
3,40 лева за кубик вода в Шумен – това е
Коментари Харесай

Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода

3,40 лв. за кубик вода в Шумен – това е най-високата цена в България. Какво обаче е качеството на водата там – недоволни шуменци, събрали се пред офиса на ВиК в Шумен, описаха своята позиция.
Според Костадин Диков, който си построил нова къща, за единствено половин година пожълтели бойлерите и когато се перат облеклата, те също стават жълти. " Не знам коя е повода да вдигнат цената ", акцентира той пред Нова телевизия.
Друг шуменец пък призна, че няма огромни проблеми с повреди по мрежата, само че също попита каква е повода водата да нараства. " Насила ни карат да емигрираме ", с мъка сподели той и също изиска да знае за какво водата нараства.
Трети шуменец пък упрекна кмета Любомир Христов и регионалния шеф Стефан Желев, че с напън предиздвикали Общинския съвет да гласоподава бизнес проекта на ВиК сдружението. Но в случай че всички акционери във ВиК-то желаят по-ниска цена, тя ще бъде гласувана, а съвещание ще има на 10 януари.
Според бизнес проекта би трябвало да бъде построена нова пречиствателна станция и нов тръбопровод, с цел да идва вода от язовир " Тича ". Язовирът обаче нямал санитарно-охранителна зона. А още през лятото на 2018 година неправителствени организации предизвестиха по какъв начин посредством законови промени тъкмо със санитарно-охранителните зони ще има големи проблеми, тъй като те ще бъдат мощно лимитирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР