3/4 от жените във Великобритания са ставали жертви на сексуално

3/4 от жените във Великобритания са ставали жертви на сексуално ...

От всички нации по света британците пияни най-често.

3/4 от жените във Великобритания са ставали жертви на сексуално насилие, когато са пияни или под въздействието на други опиати.

Британците се напиват най-често от всички други хора по света. Това показват резултатите от ново проучване.

Гражданите на Обединеното кралство са пияни средно 51.1 пъти през дванадесетте месеца в годината или веднъж на почти всяка седмица. За сравнение в глобален мащаб средно хората се напиват по 33 пъти в годината, според анализа, включващ живеещите в 36 държави.

Изследването показва, че англоговорящите страни са водещи в класацията, като САЩ, Канада и Австралия следват Великобритания. Данните са от 8-годишно проучване на Global Drugs за употребата на всякакви субстанции по света, което се счита за най-обширното подобно, съобщи "Дейли мейл".

Критици твърдят, че резултатите си противоречат с друго изследване от миналата седмица, което доказва, че британците пият по-малко отколкото преди 10 години. Експерти твърдят, че това зависи от младите, които се оказва, че са доста по-сдържани по отношение на алкохола в сравнение с по-възрастните.

Специалистите от Лондон са проучили 5 400 души във Великобритания, Шотландия, Уелс, Нидерландия и над 120 000 по целия свят.

Професор Адам Уинсток, основател на изследването, твърди, че докато броят на пиещите намалява, то някои го правят по особено опасен начин. "Прекаленото пиене е доста лошо. Трябва да се прави разлика между това да си леко пиян и препил, както и да го правиш 3-4 пъти в годината или всяка седмица", добави той.

"Във Великобритания не сме особено умерени. В крайна сметка накрая на вечерта винаги сме пияни", казва още Уинсток.

1/3 от жените в изследването или 29.3% твърдят, че са ставали жертва на сексуално насилие, когато са пияни или под въздействието на други опиати. Една на четири споделя, че й се е случвало през миналата година.

2/3 са се озовавали в чужда къща, докато 70% са спали с познат. Инцидентите включват нежелани целувки, орална любов, докосвания и секс. Почти всички от призналите си за случките от миналата година не са докладвали в полицията.

43% не са го направили, защото се чувстват донякъде отговорни за случилото се. Експерт твърди, че хората вярват, че инцидентите нямат такава тежест, тъй като са били пияни.

"Напиването носи рискове от наранявания и здравословни проблеми. Трябва повече да се европеизираме и да редуцираме пиенето", добавя специалист.

Настоящото изследване посочва, че възрастните не трябва да пият повече от 140 г твърд алкохол или около 6 л бира седмично.

Великобритания се нарежда на второ място след Австралия по брой хора, потърсили спешна помощ в резултат на напиване през последната година - 3,7% от анкетираните.

Британците съжаляват за едва 1/5 от препиванията си в сравнение с 20% в глобален мащаб. Жените са по-склонни да чувстват вина за това.

Източник: dnesplus.bg