3 333 лв. събраха децата от ОУ Петър Берон и

...
3 333 лв. събраха децата от ОУ Петър Берон и
Коментари Харесай

3333 лв. събраха кучето Мон и деца от пловдивско училище за нова Детска клиника

3 333 лева събраха децата от ОУ " Петър Берон " и обичаното от пловдивчани лечебно куче Мон по време на двудневния благотворителен коледен базар в учебното заведение. Целта на базара беше да събере средства, с цел да подкрепи построяването на нова  Детска клиника в УМБАЛ „ Св. Георги “.
 DarikNews.bg
Коледни играчки от естествени материали - шишарки с късметчета, снежни шушулки, дребни елхички от шишарки, а също и голям брой декорации за елха, пожелания и картички,  направени от учениците, бяха закупени от пристигналите на базара стотици родители и посетители.
 DarikNews.bg
Сред най-търсените предмети на базара бе красивият шал " Мон ", с лика на чудесната Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд (бобтейлът Мон) , който бе пуснат на търг.  Топлите шалчета са единични бройки и бяха разпродадени като топъл самун по време на базара.-->
 DarikNews.bg
Самата Мон, която е записана като ученичка във IIIа клас в учебното заведение, беше измежду най-важните персони по време на базара. Бобтейлът обикаляше щандовете, облечен в чудесна коледна рокличка и помагаше на съучениците си да продават изработе ните от тях декорации и картички.
 DarikNews.bg
Коледният базар е годишно събитие за ОУ " Петър Беон ", а възпитаници и учители го чакат с неспокойствие. Тази година той за повторно е с благотворителен, като парите са предопределени за акцията " Най-доброто за нашите деца и онкоболни ", която набира средства за построяването на нова Детска клиника под тепетата.

Това е и поредна благотворителна самодейност на децата от учебното заведение за акцията.
 DarikNews.bg
Припомняме, че на коледния базар предходната година учениците от ОУ „ Петър Берон “ събраха 4007 лева ., а за първия образователен ден тази година, вместо да купят цветя за учителите, те подариха паричте, планувани за букети за същата идея и събраха 3 400 лева .
 DarikNews.bg
Благотворителната акция за нова Детска клиника набира все по-голяма известност в Пловдив и за нея към този момент са събрани над 80 000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР