3 000 души у нас всяка година умират от рак,

...
3 000 души у нас всяка година умират от рак,
Коментари Харесай

3 000 са жертвите на рак, предизвикан от човешки папилома вирус годишно у нас

3 000 души у нас всяка година умират от рак, провокиран от. Това заяви ръководителят на Българската асоциация по онкогинекология проф. Галина Чакалова пред Здравната комисия в Народното събрание, съобщи БНР. Според нея е належащо имунизацията против вируса да стане наложителна, с цел да се реализира резултат против разпространяването му.
България е измежду страните на Балканския полуостров с най-висока периодичност на рак на маточната шийка. В Европа приблизително от болестта умират 5 на 100 000 дами, а у нас стойностите са съвсем двойно по-големи – 9 на 100 000. Причината е в късното разкриване на заболяването. За понижаване броя на инфектираните е належащо въвеждането на наложителна имунизация против човешки папилома вирус безапелационна е професор Чакалова. „ Аз считам, че до момента в който тя е целесъобразна, нищо няма да се получи в България. Стане ли наложителна, най-вероятно ще реализираме някакъв резултат “, споделя експертът.
 Няма ваксина против рак на маточната шийка, има доста пари Няма ваксина против рак на маточната шийка, има доста пари
През последните дни се води дейна акция, наречена " 10 минути единствено за мен ", оповестена като профилактика на рака на маточната шийка. Л...
Според доктор Калин Поповски със наложителна ваксина против човешки папилома вирус би трябвало да бъдат обхванати и момчетата. Той посочи, че първи са я въвели в Австралия. „ В западна Европа към този момент са наложителни тези ваксини и 10-ина страни към този момент са въвели при момченцата, тъй като момчетата могат да бъдат преносители на тази изключително рискова зараза при дамите “, счита доктор Поповски.
Необходимо е и въвеждането на безвъзмезден скрининг на гинекологичните болести при дамите, разясниха още участниците в дискусията
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР