3 000 доброволци от САЩ са готови да пристигнат в

...
3 000 доброволци от САЩ са готови да пристигнат в
Коментари Харесай

3000 доброволци от САЩ са готови да се бият срещу Русия

3 000 доброволци от Съединени американски щати са подготвени да дойдат в Украйна, с цел да се опълчват на съветската експанзия, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на организация " Укринформ ". Доброволците са подготвени да се включат в състава на интернационален батальон. Сред искащите има ветерани от бойните дейности в Ирак и в други горещи точки по целия свят. 

Общо, към Украйна се насочат 16 000 задгранични доброволци, показва " Укринформ ".

В Украйна се основава Интернационален легион за териториална защита. Той се състои от чужденци, които желаят да се причислят към съпротивата против съветските нашественици и отбраната на международната сигурност. Чужденци имат право да се причислят към въоръжените сили на Украйна за военна работа по контракт на доброволни начала, в това число и в Силите за териториална защита, отбелязва " Укринформ ".

Още при започване на войната украинският президент Володимир Зеленски прикани доброволци от разнообразни страни да се включат в защитата на страната му. До момента желанието си да се причислят към редиците на интернационален легион заявиха жители на Грузия, Хърватия, Франция и други страни. От Лондон разясняват, че не са виждали толкоз доста искащи – към 16 хиляди – да се борят в друга страна от времената на Гражданската война в Испания. От Англия предпочитание да се бият за Украйна са изразили 150 британци.

В Украйна към този момент има жители на балтийските републики, Полша и Израел. Завърналите се от чужбина за отбрана на родината си украинци се правят оценка на над 60 хиляди души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР