3 – 11.0821 години не стигат. За пръв тази година

...
3 – 11.0821 години не стигат. За пръв тази година
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

3 – 11.08
21 години не стигат. За пръв тази година едни от най-хубавите буги–вуги пианисти - LaDiva, и Аксел Цвингенбергер гостуват на интернационалния " Банско джаз фест " (още в петък в културен дом " Н. Вапцаров " ). В тазгодишното издание са поканени още и именитите Gypsy Kings, барабанистът Омар Хаким, дъщерята на Нина Симон – Лиза Симон, италианската звезда Киара Панкалди, саксофонистът Дмитрий Бевски и други, а от българска страна изпълнителите са Камелия Тодорова, Васил Петров, Рут Колева, Петя Буюклиева. Още участници и подробна стратегия на banskojazzfest.com.

3 – 4.08
Ритъма на джаза. Ако сте надалеч от Банско, само че ви се случа джаз, Бургас предлага същата музикална приятност с някои от най-хубавите български и задгранични джазмени. В петък вечер това са " Фънкалеро " и Two Cities One World (България и САЩ) и в събота - " Стик " и " Теодосий Спасов & Людмил Крумов дуо ". В Бургас, Експо център " Флора ", от 20:00 ч.

3 – 5.08
Гайд бук. Звука на родопската каба гайда още веднъж ще ехти на обичайното надсвирване на гайдари от Родопите, България и целия свят. На поляните над село Гела.

3 – 5.08
Radar Festival Beyond Music. Три концерта, две електронни вечери, съпътстваща стратегия, включваща лекция и куклено-музикално представления за деца. Фестивалът Radar съчетава музика с технологии и други форми на изкуството като модерни танц и музика, като включва в програмата си амбиент електроника от Dayin, неокласическия план Nocktern, аудио-визуален пърформънс на Иван Шопов и Лора Желязкова, концерт на Dayo и други Във Варна, залите и двора на Градската художествена изложба, от 16:00, 19:30, 21:00 ч.

4.08
На Черно море доста е добре. Трибют концерт в памет на Тодор Колев, в който песните на артиста и музиканта ще изпълнят Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров, Людмила Дяковска, Димо Стоянов от Pif, Ясен Зердев, Сърмата Хари, Ерол Ибрахимов от Wickeda, Станимир Гъмов, Славин Славчев онлайн с бенд. Във Варна, клуб Menthol, начало: 21:30 ч., билети от мрежата на Eventim.bg: 20 лева в деня на събитието и на място.

4.08
Premium Rooftop and Pool Party. Концепция, включваща в себе си поредност от дневни и нощни събития, т.е. празненства от 11:30 до 18:30 ч. и от от 22:30 до 6+ на една от най-атрактивните точки за музика навън, обливане с шампанско, впечатляваща панорама и развлечение с приятелите. На покрива на Walltopia. Ограничен достъп, вижте детайлности на фейсбук страницата на събитието.

4.08
Мобилен Планетариум Астронет. Какво се случва по време на едно научно шоу с течен азот? Това ще могат да схванат в границите на един час децата на Фестивала на науката - Щура лаборатория в Перник. В Мобилната структура на Планетариума ще видят звездите и планетите. Всяко ще получи теоретичен подарък за у дома. В Перник, читалище " Съзнание ", присъединяване: 15 лева От 12:00 ч., 14:00 ч. и 16:00 ч.

5.08
Оsogovo Run. Състезание по планинско тичане и планинско колоездене от град Кюстендил до връх Руен с дистанции 26 и 29 км. От 9:00 до 12:00 ч. Информация на http://marathon.bg/osogovo_run_2018/.

5.08
Лято в градината. Два базара – Vintage Garden Party & Bazaar, обичайно провеждащ се в градина на Once Upon a Time... Biblioteka (от 15:00 ч.), и Градински базар на изкуствата в " Маймунарника " (от 11:00 ч.) с красиво направени предмети – бижута, аксесоари, играчки, книжки, картини – музика, танци, коктейли и, надяваме се, сухи поляни. Вход свободен.

5.08
Музика навън. Kino Cabana е новото лятно място в София, което се грижи за показване на хубава музика онлайн и навън и в по-ранните вечерни часове. Акустичният лайв концерт на Dead Man`s Hat стартира 18:00 ч. и е с вход свободен.

5.08
Екстрийм арт – Своге, част от Приключенски екстрийм тур, е отворено събитие, събиращо природа, изкуство, игри и рискови дози адреналин, а задачата му е посредством безвъзмездни занимания и атракции да притегли внимание към красивите гледки към Искърското дефиле и дейния спорт. На Вазова екоъпътека, с. Заселе, община Своге. Повече на фейсбук страниците, вход свободен.

7 – 10.08
Животни нашественици, или какво е инвазивен тип. Лятна просветителна стратегия на Националния природонаучен музей, в която водещата Веселина Чирова ще приказва за явлението инвазия на типовете, има ли такова в България, съставлява ли опасност и за кого. Презентация и тематична разходка в границите на 90 минути. За деца от 7 до 12 години, от вторник до петък, два пъти на ден от 10:30 и 14:00 ч. 40 лева за група до 20 деца. Необходимо е авансово опазване.

7 – 12.08
С книга на плажа. Издателства от цялата страна показват едни от най-новите литературни заглавия. В съпътстващата стратегия са планувани срещи с български и задгранични създатели. Бургас, експозиционен център " Флора ".

9.08
Вторият годишен фестивал на комедията. Отново събира някои от най-хубавите стендъп комедианти от страната на една сцена – Иван Кирков, Васил Ножаров, Филип от " Комеди клуб София ", Петя Кюпова, Николаос Цитиридис, Александър Деянски, Николай Банков и Христо Радоев. Във Варна, ФКЦ, зала 1 от 21:00 ч. вход: 22 лева билети: касата на Фестивален център Варна или дистрибуторската мрежа на " Ивентим ". Още на comedy.bg.

9.08
Най-добрите планинарски филми. За шерпа, изкачил Еверест 21 пъти, за последния човек в отдалеченото непалско село Саади, за соло изкачвания и възобновяване на Брад Гобрайд от рухване със строшаване на гърба... Това са единствено част от основните герои от канадския кинофестивал Banff Centre Mountain Film Festival World Tour, който гостува във Варна с 10 ленти, отдадени на свободата, любовта към приключенията, спортовете, природата и непознатите земи. Във Варна, ФКЦ, зала " Европа ", от 20:00 ч., 21:40 ч., билетите: 10 лева

до 31.08
Лятната детска академия. Всеки работен ден през целия август децата и учениците от 6- до 15-годишна възраст ще творят с разнообразни живописни, графични и пластични материали и в разнородни приложни и кавалетни техники. Организирани са визити на галерии и музеи, присъединяване в работилници с демонстрации на гостуващи актьори, а тази година за пръв път – специфични уроци по История на изкуството в модул " Експедиция: изкуството на Европа ". В ателиетата на НХА, от 9:00 до 18:00 ч. За повече информация m.landova(.)nha.bg и www.nha.bg.

Домашно кино:

Пресушаване на океана
Нова фактологическа поредност в 10 елементи, която разкрива цялостния мащаб на корабокрушенията, съкровищата, потъналите градове, геологията и технологиите на дъното на езера, морета и океани по света посредством най-новите научни данни от системи за подводно сканиране и високотехнологични цифрови възстановки. Водата е отстранена от картината, с цел да бъдат разказани истории, обясняващи естествените чудеса и човешките произшествия – от издирването на изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии през безконечното търсене на изгубения град Атлантида.
Премиера по National Geographic, 5 август от 21:55 ч.

Прокълнати династии
Тринадесетте 30-минутни епизода изследват исторически образци за кръвни линии с мъчително тежка орис, тъмната история на видни фамилии, които видимо имат всичко, само че приключват зле. Поколенията, наранени от фамилни нещастия и несгоди, демонстрират, че даже парите и властта не съумяват да предпазят обречените династии.
Премиера по Viasat History, 5 август от 13:15 ч.

Касъл Рок
Сериал, визуализиращ психическите ужаси от мултивселената на Стивън Кинг. Измисленият град съчетава митологичния мащаб и интимния роман на героите на едни от най-популярните произведения на Кинг, измежду които " То " и " Тъмната половина ". Първите четири епизода към този момент са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Следващите епизоди ще бъдат налични един по един всеки идващ четвъртък с край на 13 септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР