290.4 млн. евро ще бъдат инвестирани в по-модерни, бързи и

...
290.4 млн. евро ще бъдат инвестирани в по-модерни, бързи и
Коментари Харесай

ЕС инвестира над 290 млн. евро в българския жп транспорт

290.4 млн. евро ще бъдат вложени в по-модерни, бързи и безвредни железопътни връзки сред градовете Пловдив и Бургас, свързващи някои от най-големите градове на страната с Черно море, оповестяват от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.
Европейски Съюз цели инвестицията да способства за построяването на високоскоростната железопътна линия по коридора Ориент/Източно Средиземноморие от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), свързващ Централна с Югоизточна Европа.
Комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу съобщи, че с помощта на този план, финансиран от Европейски Съюз, българските жители ще могат да пътуват за по-кратко време и при нараснала сигурност.
„ Те също по този начин ще усетят и изгодите от по-доброто качество на въздуха, защото планът предизвиква екосъобразната подвижност в страната”, добави Крецу.
Проектът ще докара до понижаване на времето за пътешестване с 40 минути, както за пасажерите, по този начин и за товарите. Влаковете ще доближават скорост сред 130 и 160 км/ч по сектора с дължина 293 км. Това ще направи пътуването с трен конкурентно на автомобилния превоз.
В същото време редица ограничения ще доведат до повишение на сигурността по линията с помощта на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР