29 от 30 руски ракети са били унищожени от украинската

...
29 от 30 руски ракети са били унищожени от украинската
Коментари Харесай

След нова серия удари: Петгодишно момче загина, Украйна свалила 29 от 30 руски ракети

29 от 30 съветски ракети са били унищожени от украинската противовъздушна защита, заяви формален Киев. Въздушна паника бе оповестена в цялата страна, откакто Русия още веднъж нанесе масирани удари с ракети през днешния ден, както и през вчерашния ден. 

Володимир Зеленски прикани за усилване на интернационалния напън против Русия и изиска още оръжия от западните сътрудници. Той заяви, че при съветски обстрел в Херсонска област са били убити трима души, в това число 5-годишно момче.Междувременно за обширни региони на Украйна, към столицата Киев и в централната част на страната бе оповестена въздушна паника, която предизвести за евентуални съветски ракетни удари. В Киев са избухнали няколко детонации.
Руски обстрел на нашата Херсонска област лиши живота на още едно дете, момче, името му бе Всеволод. През юли щеше да навърши 6 години. Поднасям съболезнования на фамилията и приятелите му. Това беше следващата артилерийска офанзива от терористите. Хората бяха на открито на улицата, до елементарен магазин. Пореден обстрел имаше по областите Суми, Чернигов, Днипро, Запорожие, Донбас – всичко това потвърждава още веднъж и още веднъж, че се нуждаем от още по-голяма консолидация на света, с цел да окажем напън върху Русия, още повече мощ за нашите бойци да унищожат всяка позиция на терористите, още повече поддръжка за нашите хора, с цел да спасим животи и върнем сигурността в нашите градове и села.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски акцентира още, че заключителната резолюция от срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик поддържа изцяло украинската формула за мир. Освен това той благодари на френския Сенат, взел решение за признание на Гладомора от 30-те години на XX век за " геноцид против украинския народ ".

Украинският водач изрече благодарности и на Естония за това, че нейният парламент е дал своя вот резолюция в поддръжка на кандидатурата на Украйна за участие в НАТО.

Междувременно украинските сили оповестиха за нов прогрес в сраженията край град Бахмут. Става ясно, че Русия продължава да изпраща там нови подразделения, в това число десантчици. В някои елементи на фронта украинските бойци са напреднали с до 500 метра, съобщи военният представител Сергий Черевати. По думите му, нямало признаци, че на съветските сили не доближават муниции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР