29-и пореден ден на протести в София. Блокадата в палатковите

...
29-и пореден ден на протести в София. Блокадата в палатковите
Коментари Харесай

Протестът и блокадите в София продължават и тази вечер


29-и следващ ден на митинги в София. Блокадата в палатковите лагери продължава на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет " Свети Климент Охридски ", където пето денонощие са белият микробус на майките от самодейността " Системата ни убива " и петнайсетина палатки.

" Промяната не стартира единствено от господин премиера, който обиди цялостен народ доста пъти. Промяната стартира тук и ще приключи тук ", оповестява БНР.

" Оставка на цялото държавно управление, на цялото. Служебен кабинет и започване на всичко от начало, проверка на делата на хората, които са ощетени. Затова сме тука и да се реформира всичко, да стартира всичко изначало. Дават се пари от Брюксел, с цел да се прави правосъдната система. Хората не знаят там какво се случва в България. Мислят, че всичко е супер. Не! ".

Исканията остават - с изключение на оставка на държавното управление на Бойко Борисов, митинги ращите желаят оставката и на основния прокурор Иван Гешев. Те упорстват за въвеждане на отдалечено и на машинно гласоподаване, както и привикване на Велико Народно заседание за промени в Конституцията.

Все още се събират участници и на другото основно място в София - пространството сред постройките на Министерския съвет, на администрацията на президента и на някогашния Партиен дом, откъдето преди месец в действителност започнаха митинги те. Обстановката към постройките на президентството, Министерския съвет и някогашния партиен дом е спокойна.

Пред фонтана на президентството прави усещане една солидна табела с надпис: " Български свободен махленски университет за правдивост, почтеност и разцвет, който предлага образование по машинно гласоподаване и интелигентни изборни системи, дейна отбрана на обществените права на жителите, механически разсъдък, ай-ти умения и качества ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР