29-годишният Васил Станков от Стара Загора остава в ареста след

...
29-годишният Васил Станков от Стара Загора остава в ареста след
Коментари Харесай

Мъжът, предизвикал преследване с полицаи, остава в ареста

29-годишният Васил Станков от Стара Загора остава в ареста откакто Районен съд – Казанлък му постанови тай-тежката мярка „ задържане под стража ”, тъй като се касае за действие с висока социална заплаха.

Мъжът провокира гонене с полицията в ранните часове на 17 януари. В „ Пежо ”-то пътуват и двама негови другари, на 23 и 32 години.

На Васил са повдигнати три обвинявания за безчинство, ръководство на автомобил след приложимост на наркотични субстанции и несъблюдение на полицейско предписание, които плануват до 5 години затвор. Пред публицисти той отхвърли да разяснява дали единствено използването на метаамфетамини е причина да не спре за полицейска инспекция. Каза единствено, че съжалява за стореното.  vasil-stankov

Преследването се разигра в четвъртък сутринта и приключи с трима задържани. Гонката с полицията стартира откакто лек автомобил „ Пежо ” не стопира за полицейска. Колата е ръководена от 29-годишния Васил Станков от Стара Загора. Тя е засечена при втори опит да бъде спряна в региона на село Калояновец, където нанася материални вреди на полицейски автомобил. Среднощната гонка продължава на територията на две области. Автомобилът е спрян благодарение на лента с шипове сред селата Ръжена и Ягода. Двамата му спътници бяха арестувани на място. Васил съумя да избяга, само че по-късно беше арестуван в региона на село Шаново.

Мярката предстои на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР