29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която

...
29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест украинеца, причинил катастрофата с 4 жертви в Хаинбоаз


29-годишният украински жител, обвинен за злополуката на Хаинбоаз, при която починаха баба и дядо и двете им внучета, към този момент е с по-лека мярка за неотклонение - домакински арест. Това реши Апелативният съд в Пловдив, където отбраната на чужденеца апелира решението на Старозагорския областен съд, който го задържа под стража.

На 4 октомври в Прохода на Републиката, сред град Гурково и село Пчелиново, при преден удар починаха 57-годишният Николай, брачната половинка му Татяна и двете им внучета - Йоанна и Николай на 5 и на 15 години. По първични данин колата на украинеца е навлязла в насрещното придвижване и по този начин се е стигнало до злополуката, в която автомобилът на фамилията изгоря изцяло.

29-годишният Виктор е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице. Ако бъде приет за отговорен, наказването е сред 3 и 15 години отнемане от независимост.

Украинският е жител със статут на непрекъснато пребиваващ в България. Той е инженер, има семейство и осеммесечно бебе. По информация на bTV от източник, поискал анонимност, в нощта на съдбовния случай той възнамерявал да пътува за Украйна при околните си.

Апелативните магистратите решиха, че по делото има данни за обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществяването на действието в което е упрекнат. Според тях обаче няма данни за заплаха да се укрие, както и да извърши закононарушение, защото е с чисто правосъдно минало, непрекъснат адрес в България, и е трудово зает.

Решението е дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР