29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която

29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която ...

Гореща новина за украинеца, затрил баба, дядо и две внучета в Хаинбоаз.


29-годишният украински гражданин, обвиняем за катастрофата на Хаинбоаз, при която загинаха баба и дядо и двете им внучета, е с по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, предава bTV.

Решението за това е на Апелативния съд в Пловдив, където защитата на украинеца обжалва решението на Старозагорския окръжен съд, според което 29-годишният Виктор бе с постоянно задържане под стража.

29-годишният Виктор Кулчу е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Ако бъде признат за виновен, наказанието е между 3 и 15 години лишаване от свобода.На 4 октомври на Прохода на Републиката, между град Гурково и село Пчелиново, при челен удар живота си загубиха 57-годишният Николай, съпругата му Татяна, и двете им внучета – Йоанна и Николай на 5 и на 15 години.

Според резултатите от огледа, колата на украинеца е навлязла в насрещното движение и така се е стигнало до катастрофата.

Украинският гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е инженер, има семейство и осеммесечно бебе.

Според източник, пожелал анонимност, в нощта на фаталния инцидент, Виктор е възнамерявал да пътува за Украйна.

Решението на Апелативния съд е окончателно.Апелативните магистратите прецениха, че по делото има данни за обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на деянието в което е обвинен. Според тях, няма данни за опасност да се укрие, както и да извърши престъпление, тъй като украинският граждани е с чисто съдебно минало, постоянен адрес в България, и е трудово ангажиран. 

Източник: blitz.bg