29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области

...
29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области
Коментари Харесай

Шофьорът от среднощната гонка бил под въздействието на наркотици

29-годишният водач от среднощната гонка на територията на няколко области е бил под въздействието на опиати . Мъжът и двамата му спътници са от старозагорското село Ракитница , единият от тях също е използвал опиати, има и престъпно досие. Шофьорът не е престъпно проявен и бил заловен в региона на Шаново.



Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова изясни, че на мъжа ще бъдат повдигнати обвиняване по три члена от Наказателния кодекс , грозят го до пет години отнемане от независимост. Другите двама сега се разпитват и ще бъде преценено дали да бъдат арестувани за по-дълго време или освободен и.

Преследваният автомобил не е благосъстоятелност на нито един от мъжете , не е краден и не е разгласен за търсене. Заловените обаче към момента нямат пояснение за какво не са се подчинили на многократните полицейски  заповеди. Една част от преследването на колата-беглец е била по второкласни пътища, няма потърпевши пешеходци. С материални вреди е единствено един патрулен автомобил. Не се е наложило потреблението на служебно оръжие.

Малко след 2:30 ч. патрулен екип от Стара Загора решил да извърши инспекция на автомобил, защото пасажерите в него провокирали подозрения с държанието си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към лидера, той ускорил и изблъскал патрулката, като й нанесъл материални вреди.

Последвало гонене на територията на областите Стара Загора и Пловдив. Била сложена лента с шипове на пътното платно в сектора сред селата Ръжена и Ягода и откакто колата била спряна, лидерът съумял да избяга. Задържани са спътниците му - двама мъже на 23 и на 32 години, единият от които престъпно проявен. Шофьорът бе арестуван край Шаново.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР