29-годишният Радослав А. е задържан под стража с определение на

...
29-годишният Радослав А. е задържан под стража с определение на
Коментари Харесай

Наркоразпространител е задържан под стража, майка му под домашен арест

 29-годишният Радослав А. е арестуван под стража с определение на Варненския областен съд по искане на Окръжната прокуратура. Той е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години и с санкция от 5000 до 20 000 лв., откакто е популяризирал дрога на наркозависим.

Престъплението е било осъществено в съучастничество с майка му – 48-годишната Юлия М., която е засечена да популяризира дрога на различен наркозависим.

При осъществените дейности по следствието в дома на майката и сина във Варна са открити близо 7 г екстази, 264,4 г амфетаминопроизводни и съвсем 240 г марихуана. Освен в съучастничество, действието по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено и като продължавано действие в интервала от 15 до 27 ноември тази година.

29-годишният Радослав е осъждан, в това число за същото закононарушение. Състав на Варненския областен съд със свое определение му е взел мярка за неотклонение “ Задържане под стража “. За майка му съдът е определил мярка за неотклонение " Домашен арест “.

Определенията на Варненския областен съд подлежат на обжалване и митинг пред въззивната инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР