29-годишният общинар е категоричен, че дейността на Националната асоциация на

...
29-годишният общинар е категоричен, че дейността на Националната асоциация на
Коментари Харесай

Николай Плещов: Нуждаем се от сериозна национална стратегия, която да даде посока за развитието на България

29-годишният общинар е безапелационен, че активността на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България е ориентирана към развиването на общините и локалните общности,без партийно и политическо разделяне
В органите на локално самоуправление в страната има хора, които милеят и мислят преди всичко за развиването на общините. Трябва тази „ болест “ да я предадем на по-високо равнище и да се изготви сериозна национална тактика, която да даде посока за развиването на България. Нуждаем се от теория, тъй като ни липсват обединяване, ред и дисциплинираност. България е положително място за живеене, с доста дадености от Бога, само че като общество би трябвало да създадем някои основни стъпки и страната да се развива в вярната посока към разцвет и благополучие. Това споделя Николай Плещов, ръководител на Общински съвет – Елин Пелин и член на Управителният съвет на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България /НАПОС-РБ/ за „ “.

29-годишният общинар, въпреки и измежду най-младите локални парламентаристи в страната, управлява Общинския съвет в Елин Пелин към този момент втори мандат. Завършил е Софийската духовна семинария. Образовал се е и в областта на филантропичните науки и духовното развиване. Плещов е от политическата група на Вътрешна македонска революционна организация.

Попадането ми в политиката беше много забавно, тъй като още на 18-годишна възраст аз и мои другари и съидейници, предизвикани от съответни събития в нашия град, взехме решение да възродим родолюбиви начинания. Обединени бяхме от патриотичното възприятие и постъпихме в редиците на Вътрешна македонска революционна организация. Занимавахме се с културно-просветна активност, последователно се включихме и в политиката. През 2019 година участвах в локалните избори и по този начин се получи, че след разбъркване на политическите пластове в община Елени Пелин и на нашите старания, успяхме да излъчим и кмет на Елин Пелин, а аз заех поста на ръководител на Общинския съвет, споделя Николай Плещов.

Той е безапелационен, че живеем в смутно време и длъжността на ръководител на Общински съвет е нелеко предизвикателство. След като към този момент имам насъбран професионален опит, мога да кажа, че се оправям много по-лесно. Първите месеци като Oбщинар №1 за мен бяха огромен потрес. Станах ръководител на 22 години и се оказа, че съм най-младият началник на Общински съвет в България. Беше ми мъчно, тъй като доста от сътрудниците не ме одобряваха на съществено. Тази възраст обаче има и преимуществото, че човек не може изцяло да осъзнае обстановката и върви самоуверено напред. Благодарение на помощта на опитни сътрудници и на шанса, успяхме да създадем доста добър екип в Община Елен Пелин. Между нас има съгласие, отстояване на отзиви и правилно взимане на решения, споделя Николай Плещов.

Той не крие, че в условия на икономическа, политическа и назряваща здравна рецесия се ръководи мъчно.

В такова смутно време от време на време се работи реактивно. Събитията са извънредно динамични, само че все пак в Община Елин Пелин съумяваме съответно да реагираме на зараждащите проблеми. Необходима е обаче и държавна и политическа поддръжка, споделя Плещов.

Коментира, че постоянно би било добре събитията в страната да се случват по този начин, че да дават отговор на желанията на хората. Струва ми се обаче, че българите много се измориха и към този момент не могат откровено да ни отговорят какво тъкмо чакат и какво желаят. Затова е добре да имаме кабинет, който обезпечи няколко месеца безпроблемното протичане на значимите за страната процеси, както и да се сътвори опция да се усвоят траншовете по Плана за възобновяване и резистентност.Създаването на един кабинет единствено, с цел да го има, не е панацея. Важно е какво ще последва от дейностите на това държавно управление. Надявам се нашите политици да протегнат ръце един към различен, да се захванат за работа като се управляват от главните правила за извеждането на България от тази стихия. Едва на по-късен стадий да се премине към избори, тъй като стана ясно, че има разнопосочни отзиви и е хубаво отсега нататък страната да се ръководи от мощен и еднороден кабинет с единни послания и политика, безапелационен е Николай Плещов.

Дейният ръководител на локалния парламент разкрива, че една от най-значимите политики в община Елин Пелин е посредством инструментите, с които разполага локалното самоуправление да се подкрепят локалните фамилии.

Много е значимо да задържим младежите в общината. Още през 2016 година една от първите политики беше основаването на механизъм за финансов тласък за всяко новородено дете на територията на община Елин Пелин. Нашият образец беше последван по-късно и от доста други общини в страната. В момента за трето дете в Елин Пелин се дава помощ в размер на 4000 лв.. Добре е, когато жителите виждат, че институциите са виновни и съпричастни към задачата да си родител, разяснява Николай Плещов.

Амбициозният ръководител на Общински съвет разкрива, че е горделив, че е част от НАПОС-РБ, където е измежду съществени експерти, от които добива значими познания и опит. През миналите години на поста, който заемам, съм осъзнал какъв брой е мощна ролята на неправителствените, съсловните и професионални организации като НАПОС-РБ. Това, което прави доста мощно усещане е, че активността на асоциацията е ориентирана към развиването на общините и локалните общности. Няма партийно и политическо разделяне. Това е огромна другарска и професионална общественост, в която всеки със своята компетентност способства за реализирането на концепциите. Хубавото е, че има изявени водачи и експерти в разнообразни сфери – в бизнеса, в научната област, в локалното самоуправление, които със своята експертиза и богат опит задават посоката на развиване на локалните управляващи. Те дават положителни и работещи хрумвания, декларират ги аргументирано и по безапелационен метод, знаят по какъв начин да отстояват пред националната власт реализирането им, акцентира Николай Плещов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР