29-годишният Димо Д. ще изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода

...
29-годишният Димо Д. ще изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода
Коментари Харесай

Телефонен измамник влиза в затвора в Белене

 29-годишният Димо Д. ще изтърпи дейно наказване отнемане от независимост за период от 2 години и 6 месеца за осъществена телефонна машинация при изискванията на рисков рецидив. До присъдата се стигна, откакто подсъдимият признал виновността си и сключил съглашение с Районната прокуратура, което било утвърдено от състав на Разградския областен съд. Споразумението е дефинитивно и е влезнало в действие през вчерашния ден, 18 юни.

Подсъдимият бил незает и решил да си обезпечава средства за живот посредством телефонни измами. На 21 декември 2018 година Димо почнал да набира разнообразни стационарни телефони от своя мобилен телефон. Така попаднал на домашния телефон на жена от село Дянково. Преправил гласа си като женски. Нарочената за телефонна машинация жена оприличила гласа на щерка си. През рев " дъщерята “ обяснявала, че гръмнал бойлера в дома й и след случая не вижда. За лекуването били нужни 12 000 лв.. Съобщила също, че е в болница и доктор ще се свърже с майка й, с цел да му съобщи сумата за лекуването.

Веднага по-късно Димо позвънил още веднъж на същия стационарен телефон и се показал за доктор Здравков. Поискал да знае дали парите за интервенцията са обезпечени. Жената обяснила, че разполагат единствено с 8000 лв.. Получила указания да ги сложи в черен найлонов плик и да ги остави пред електрическо табло пред дома си.

Със собствен прочут подсъдимият отишъл до село Дянково. Намерил адреса и взел парите. От тях платил 500 лв. на познатия си за услугата.

Измамената жена открила, че е жертва на закононарушение няколко часа по-късно, откакто се чула с щерка си. Извършителят на телефонната машинация бил открит по записи от камери. Той признал виновността си.

Димо Д. е осъждан неведнъж. До осъществяване на телефонната машинация против него влезнали в действие 5 правосъдни акта, два от които също за измами. Тези осъждания обуславят и квалификацията " рисков рецидив “. Сумата на измамата подсъдимият възстановил на пострадалата жена от село Дянково.

Предстои Димо Д. да бъде преведен в пандиза в Белене, където ще изтърпи следващата ефикасна присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР