29-годишна полетя от 4-тия етаж на болницата в Горна Оряховица,

29-годишна полетя от 4-тия етаж на болницата в Горна Оряховица, ...

Жената, паднала от родилното в Горна Оряховица, искала да бяга с чаршафи.

29-годишна полетя от 4-тия етаж на болницата в Горна Оряховица, след като се оказало, че носи мъртво бебе.

Жената, бременна в 5-тия месец, била приета на 8 май около 13,30 часа в АГО. След преглед е установено, че плодът е мъртъв и тя е хоспитализирана в Родилно отделение за предизвикване на изхвърляне на мъртвото бебе и за медицинско наблюдение. Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана.

На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма, съобщиха от МБАЛ "Св.Иван Рилски".

В неделя преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа.

Според първоначалната проверка на медицинския екип, младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да избяга от прозореца на болничната стая, но опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

От Районна прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

Източник: dnesplus.bg