29-годишен полицай от Столичната охранителна полиция е задържан за превоз

...
29-годишен полицай от Столичната охранителна полиция е задържан за превоз
Коментари Харесай

Пет пъти опитали да спрат задържания полицай трафикант

29-годишен служител на реда от Столичната охранителна полиция е арестуван за транспорт на шест мигранти, оповестява окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, представен от Българска национална телевизия.

Полицията пробва да го спре пет пъти, само че не съумява, само че откакто изоставя и обира транспортираните афганистанци е разгласен за общодържавно търсене и хванат в Пирдоп.

На 5 август вечерта, " Мерцедес ", ръководен от арестувания и още 3 коли качват 16 мигранти от Бургас към София, където стигат на 6-ти сутринта. Полицаят се връща за още шестима, само че пътувайки още веднъж по Автомагистрала " Тракия " за София, други служители на реда вършат няколко опита да спрат колата, поради сведения за возени съмнителни лица.

Той не стопира и продължава с висока скорост, като в региона на Пловдив отбива за Карлово и в центъра на града изоставя чужденците, изхвърля облеклата им, задържа по-ценните неща и пари и продължава за София. Спрян е сполучливо към Пирдоп.

При обиск се открива, че водачът е полицейски чиновник, а в тайник на тока на обувката му е намерено прахообразно вещество, за което изяснява, че го държи безсънен 24 часа, за два курса от Бургас до София.

В апартамент на арестувания в София са открити 16 мигранти и други трима души, като всички чужденци са мъже - 15 възрастни и едно дете на към 10 години, а оставените в Карлово са сред 16 и 29-годишни.

Пред служителите на реда те са се дефинират за афганистанци и изясняват, че тяхната цел са страни от Западна Европа. В момента се обяснява по какъв начин са влезнали в страната и ще бъдат настанени в профилиран дом.

Арестуваният служител на реда спомага на сътрудниците си и оповестява, че за двата курса е трябвало да получи 2000 лв. и че е помолен случайно. Установено е, че е има трима съучастници, първичните данни допускат проведена незаконна група. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР