29-годишен полицай от Столичната охранителна полиция е задържан за превоз

...
29-годишен полицай от Столичната охранителна полиция е задържан за превоз
Коментари Харесай

Пет пъти опитали да спрат задържания полицай трафикант

29-годишен служител на реда от Столичната охранителна полиция е арестуван за транспорт на шест мигранти , оповестява окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, представен от Българска национална телевизия.

Полицията пробва да го спре пет пъти , само че не съумява, само че откакто изоставя и обира транспортираните афганистанци е разгласен за общодържавно търсене и хванат в Пирдоп.

На 5 август вечерта, " Мерцедес ", ръководен от арестувания и още 3 коли качват 16 мигранти от Бургас към София , където стигат на 6-ти сутринта. Полицаят се връща за още шестима, само че пътувайки още веднъж по Автомагистрала " Тракия " за София, други служители на реда вършат няколко опита да спрат колата, поради сведения за возени съмнителни лица .

Той не стопира и продължава с висока скорост , като в региона на Пловдив отбива за Карлово и в центъра на града изоставя чужденците, изхвърля облеклата им, задържа по-ценните неща и пари и продължава за София. Спрян е сполучливо към Пирдоп .

При обиск се открива, че водачът е полицейски чиновник , а в тайник на тока на обувката му е намерено прахообразно вещество, за което изяснява, че го държи безсънен 24 часа, за два курса от Бургас до София.

 Арестуваха служител на реда в Пловдив
Арестуваха служител на реда в Пловдив

За скица с незаконни мигранти

В апартамент на арестувания в София са открити 16 мигранти и други трима души , като всички чужденци са мъже - 15 възрастни и едно дете на към 10 години , а оставените в Карлово са сред 16 и 29-годишни.

Пред служителите на реда те са се дефинират за афганистанци и изясняват, че тяхната цел са страни от Западна Европа. В момента се обяснява по какъв начин са влезнали в страната и ще бъдат настанени в профилиран дом.

Арестуваният служител на реда спомага на сътрудниците си и оповестява, че за двата курса е трябвало да получи 2000 лв. и че е помолен случайно. Установено е, че е има трима съучастници, първичните данни допускат проведена незаконна група .

 Страната ни е единствената неуязвима от мигранти до този миг, има вяра Борисов
Страната ни е единствената неуязвима от мигранти до този миг, има вяра Борисов

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след ревизия на положението на границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР