29-годишен полицай от сектор „Охранителна полиция“ към СДВР е превозвал

...
29-годишен полицай от сектор „Охранителна полиция“ към СДВР е превозвал
Коментари Харесай

Полицай от СДВР замесен в трафика на 22 нелегални афганистанци

29-годишен служител на реда от бранш „Охранителна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи е превозвал незаконни мигранти от Афганистан. Той е забъркан в трафика на общо 22-ма души. Те били превозени на два курса – първият бил на 5 август и 16 от афганистанците били прекарани с четири коли до София. На 6-и служителят на реда направил нов курс и този път качил на автомобил „Мерцедес“ шестима души. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Първият курс минал гладко и след това 16-имата афганистанци – 15 възрастни и 1 дете, са открити в апартамент в София. Когато потеглял от региона на Бургас с втората серия мигранти обаче, полицейски чиновници забелязали, че в колата се качват съмнителни лица. Подали му сигнал със стоп палка, само че служителят на реда надул газта и избягал. Последвали още няколко несполучливи опита автомобилът да бъде спрян – край Сливен, Стара Загора и Пловдив, само че служителят на реда съумял да избяга. След това завил към Карлово и по здрач нощес изоставил афганистанците в центъра на града, като взел багажа им. «Когато един подобен автомобил се движи със скорост 180-200 км/час, мисля, че е изцяло несвоевременно да се употребяват механически средства за прекъсването му. Не дай, Боже, може да стане огромна пакост, освен с този автомобил ”, изясни Румен Попов.

След като изоставил афганистанците, които повтаряла единствено „ Такси ” и „ Афганистан ”, служителят на реда потеглил към София и бил арестуван в региона на Пирдоп. В колата му били открити единствено по-ценните движимости на мигрантите, а за облеклата им той обяснил, че ги бил подарил на роми с каруца. Така съгласно Румен Попов служителят на реда може да бъде притеглен под отговорност освен за трафик, а и за кражба и за отвод да извърши полицейско предписание.

„ Според неговите пояснения е бил нает случайно и е щял да получи 2000 лева ”, добави Румен Попов. Разследването, което се води в Районна прокуратура – Карлово, обаче ще открива дали не става дума за проведена незаконна група.

В тайник в ток на обувката на служителя на реда бил намерено вещество, което съгласно него било стимулант, допускащ му да бъде в такава кондиция, че за 24 часа да направи най-малко два курса. Експертиза ще покаже дали веществото е опиат.

Двама от тримата съучастници на полицейския чиновник към този момент са арестувани. Засега служителят на реда е в ареста за 72 часа. Той работи в Столична дирекция на вътрешните работи от 2010 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР