29-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мерки

...
29-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мерки
Коментари Харесай

10 000 лева глоба за варненец в карантина, глупостта му се оказа безбрежна!

 29-годишен мъж от Варна бе наказан за нарушение на ограничения за карантина по време на оповестено изключително състояние в страната – закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано в правосъдна зала и утвърдено от съда съглашение, на подсъдимия бе наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 10 000 лв..

На 19 март тази година, след идване с полет до летище София от рискова страна – Франция, на съображение издадено наставление от Регионална здравна ревизия – София, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19.

Той показал адрес в град Варна, където трябвало да извършва карантинните ограничения и да не напуща жилището, само че на 30 март 2020 година нарушил противоепидемичната мярка и съпроводил брачната половинка си до обществено място – постройката на Община Варна, с цел да й помогне при приемане на акт за раждане на детето им.

29-годишният мъж признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР