29-годишен мъж от Смолян върна вярата в доброто у една

...
29-годишен мъж от Смолян върна вярата в доброто у една
Коментари Харесай

Млад мъж върна изгубен портфейл с 1000 лв.

29-годишен мъж от Смолян върна вярата в положителното у една стара жена. Илия Савов, който израства в дом за деца, лишени от наставнически грижи, намерил портфейла на дамата с огромна сума пари вътре.
В портфейла имало 1000 лв.. Когато го видял обаче, Илия незабавно се насочил към близкия магазин, с цел да попита дали не е на някой от клиентите или продавачите. 80-годишна жена незабавно познава персоналната си движимост. От признателност предлага пари на Илия, само че той отхвърля. Приема единствено един шоколад за почерпка.

Младият мъж е безапелационен, че макар потребността от средства, в никакъв случай не би протегнал ръка на непознатото.

„ Аз може да имам 50 стотинки, както през днешния ден, в джоба, само че непознати пари не бих взел никога”, споделя Илия пред НТ.

Той живее в общинско жилище в Смолян. Започва да работи, когато е едвам на 11. Днес следи за сигурността на лифта в Пампорово през зимата, а през лятото е барман и готвач на морето. Доброволец е към полицията. Мечтае да си купи пералня.

Хора от Варна, Пловдив и София желаят да му оказват помощ. А той пък оказва помощ, с каквото може, на децата, напускащи дома, в който е израснал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР