29-годишен мъж бе осъден за длъжностно присвояване на 1000 лева

...
29-годишен мъж бе осъден за длъжностно присвояване на 1000 лева
Коментари Харесай

Осъдиха разносвач за присвояване на служебни пари

29-годишен мъж бе наказан за длъжностно заграбване на 1000 лв. от работодателя си, осведомят от Районния съд в морската столица.

Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, като подсъдимият призна виновността си. Младият мъж работил по трудов контракт като водач на бус за разнос на артикули по търговски обекти. На 5 септември предходната година, в качеството си на длъжностно лице, присвоил непознатите пари, поверени му да ги пази.

Подсъдимият имал отговорности да взема продукция от базата на компанията и да я доставя до търговски обекти на клиенти в същия ден. Сутринта на посочената дата водачът закарал артикули и събрал дължими суми от клиенти, след което посетил хазартно заведение и проиграл както личните си налични пари, по този начин и средства от осъществения разнос.

В следобедните часове той прибрал оборотни средства от други двама разносвачи на компанията и още веднъж ги проиграл на хазарт. Присвоените пари са възобновени и импортирани в цялост в хода на воденото произвеждане.

Районният съд наложи на 29-годишния мъж наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР