29-годишен готвач беше осъден за измама при пазаруване на стоки

...
29-годишен готвач беше осъден за измама при пазаруване на стоки
Коментари Харесай

Глоба за млад готвач, мамил при пазаруване в голяма търговска верига във Варна

29-годишен готвач беше наказан за машинация при извършване на покупки на артикули от огромна комерсиална верига, оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

На 23 април предходната година посредством замяна на етикети с баркод за тип и цена на артикули измамил касиер във варненски супермаркет, че купува артикули от доста по-евтин тип, вместо фактически изнесените през касовата зона.

На посочената дата подсъдимият сложил в пазарската си количката огромни опаковки филе от сьомга, сурови скариди и пакет луканки от избрана марка, като в това време подменил етикетите им с предлагани в магазина сходни по тип артикули, само че на по-ниска цена. На път към касите той натрупал в количката си и редица други артикули, който възнамерявал да заплати на действителната им стойност. Касиерът маркирал всички артикули на лентата и подсъдимият заплатил отразената в касовия бон обща сума от към 39 лв..

По този метод подсъдимият на процедура заплатил близо 124 лв. по-малко от дължимото. Охранител в комерсиалния обект забелязал съмнителни дейности с етикетите, по тази причина директно след заплащането изискал да ревизира закупената стока, при което подсъдимият хукнал към изхода на магазина и бил арестуван със съдействието на полицията.

29-годишният мъж е неосъждан и с оглед цената на нанесената имотна щета, казусът се явява незначителен. За осъществените от него измамливи дейности Варненският областен съд го призна за отговорен.

По импортирано от прокуратурата разпореждане с предложение за освобождение от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказване – санкция в размер на 1000 лева Разноските по делото също се разпореждат на подсъдимия.

Решението на Районния съд предстои на обжалване в 15 дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР