29 емблематични модела на Renault от различни епохи и факти

...
29 емблематични модела на Renault от различни епохи и факти
Коментари Харесай

29 емблематични модела Renault

 sm5

29 емблематични модела на Renault от разнообразни столетия и обстоятелства от историята на България от съответния интервал са показани в интерактивна апаратура по случай навършването на 120 години от основаването на френската автомобилна компания. Иновативната галерия ще обиколи дилърствата на марката у нас. Представените коли разкриват по какъв начин инженерите вършат транспортните средства по-удобни за хората – от слагането на шофьорското място вътре в автомобила до изобретяването на минивана.

 Renault Type A от 1898 година Renault Type A от 1898 година

Първият модел на Renault е Type A, съединен от Луи Рено и показан на хълма Монмартър. Революционната за времето си предавателна кутия с непосредствено задвижване и предно разположения мотор са характерности, употребявани и при модерните леки коли. Макар че творението на Луи Рено не е предопределено за търговия, доста от присъстващите на представянето изявяват предпочитание да го купят и по този начин започва бизнеса на братята Рено.

 Renault 4CV от 1947 година Renault 4CV от 1947 година

Друг паметен модел на марката е Renault 4CV от 1947 година, знак на свободата на Франция след Втората международна война. Мотото „ Четири порти, четири седалки, четири конски сили ” прави тази кола извънредно известна измежду всички пластове на обществото. Това е първият френски автомобил, създаден в тираж над 1 млн. екземпляра.

 Renault 16 от 1956 година Renault 16 от 1956 година

В интерактивната галерия на Renault у нас участва и колата на 1965 година – Renault 16. С удобно окачване за дълги пътувания, огромен багажник и екстри като електрически прозорци този автомобил изпреварва времето си. Той разполага даже с автоматизирана трансмисия и централно заключване – улеснения, които потребителите търсят и до през днешния ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР