29 април. До тази дата играчите, щабът и всички фенове

...
29 април. До тази дата играчите, щабът и всички фенове
Коментари Харесай

Ясна е датата за жребия на ЕвроБаскет 2022, България е в последната урна

29 април. До тази дата играчите, щабът и всички почитатели на българския баскетбол ще би трябвало да изчакат, с цел да схванат противниците на нашите момчета на ЕвроБаскет 2022. Жребият бе пренасрочен заради рестрикциите в Германия, свързани с епидемията от COVID-19. Поради епидемиологичната конюнктура и ограниченията за битка с ковид, тегленето на противниците на 29 април ще е при закрити врата и ще бъде излъчено директно в интернет.

България се връща измежду 24-те страни финалисти на шампионата на Стария континент за първи път от 2011 година, откакто в Рига победи за повторно Латвия, с трагичното 66:65, и приключи на трето място в група Н на квалификациите.
Тъй като е на 49-о място в международната класация и на 27-о в европейската, българският народен тим е в последната урна за жребия. Компания там й вършат противника ни от квалификациите и победител в нашата група Босна и Херцеговина, Холандия и Естония. Това са и отборите, с които България сигурно няма да бъде в група.

В първа урна са Испания, Сърбия, Гърция и Франция. Литва, Русия, Италия и Чехия са във втора урна, Полша, Хърватска, Турция и Словения – в трета, Германия, Украйна, Финландия и Грузия – в четвърта, а в пета – Белгия, Унгария, Израел и Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР