281-ият в световната ранглиста Борна Гойо ще смени Марин Чилич

...
281-ият в световната ранглиста Борна Гойо ще смени Марин Чилич
Коментари Харесай

Борна Гойо смени Марин Чилич в отбора на Хърватия за финалите на “Купа Дейвис”

281-ият в международната класация Борна Гойо ще смени Марин Чилич в тима на Хърватия за финалите на “Купа Дейвис”, заяви играещият капитан на “шахматистите” Франко Шкугор. Шампионът от US Open 2014 отпадна от състава поради травма, а в началото за негов заместител се спрягаше Нино Сердарушич, №283 в класацията на АТР.

22-годишният тенисист даже приказва за това какъв брой припрян и разчувствуван е поради обстоятелството, че ще получи опция за изява на огромната сцена. Вместо него обаче 21-годишният Гойо ще направи своя дебют за “Купа Дейвис”, защото Шкугор има вяра, че с него възможностите на отбора ще бъдат по-добри.

Така Хърватия ще пази купата си в състав Борна Чорич, Борна Гойо, Иван Додиг, Мате Павич и Никола Мектич. Първите в историята финали на “Купа Дейвис” ще се проведат от 18 до 24 ноември в Мадрид, като програмата ще открият Хърватия и Русия с мач от група B.

GROUP STAGE SCHEDULE #DavisCupMadridFinals pic.twitter.com/MfmNoZDV6G
— Davis Cup by Rakuten Madrid Finals (@DavisCupFinals) 21 март 2019 година “Шахматистите” завоюваха трофея предходната година след победа на финала над Франция с 3:1. Хърватия е първенец в неофициалното международно отборно състезание по тенис за мъже и за 2005 година, когато завоюва с 3:2 против Словакия. Тимът игра на край и през 2016 година, само че загуби от Аржентина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР