28 театрални плаката на тема „Фантомът на операта“, които са

...
28 театрални плаката на тема „Фантомът на операта“, които са
Коментари Харесай

Млади художници претвориха Фантомът на операта

28 театрални плаката на тематика „ Фантомът на операта “, които са дело на възпитаници от Националната гимназия за приложни изкуства " Свети Лука ", ще посрещат и изпращат публиката на паметното произведение на Андрю Лойд Уебър в Националния музикалния спектакъл. Постановката стартира да се играе на сцената от този петък, съобщи кореспондент на .
Предпремиерно най-хубавите плакати бяха отличени на гала в театъра. На първо място бе класиран плаката на Калина Тошева, за който, както самата тя показа, била въодушевена от декорите на „ Фантомът на операта “ и атмосферата на операта. Наградата ѝ връчи зам.-министърът на културата Румен Димитров. Две млади дами, Десислава Нейкова и Владимира Владимирова, си поделиха второто място. Наградата за трето място взе Ивет Петрова, а Мария Дойнова получи поощрителна премия.

Освен премиите, те получиха и парични награди от спонсора на самодейността еPay и бяха персонално поздравени от шефа на компанията Георги Маринов. Всички участници в състезанието получиха и най-търсеното нещо напоследък в София - билети за представлението на „ Фантомът на операта “, което са илюстрирали в творбите си.
„ Добрите представления нямат потребност от прекалено много реклама, само че за всяко положително зрелище е хубаво да има първокласен афиш “, посочи зам.- министър Румен Димитров и акцентира, че плакатът освен носи информация за постановката, той е произведение – документ, към който ще се обърнем след време, когато желаеме да създадем разбор на културния живот. Димитров изрече признателност към всички, съдействали за реализирането на състезанието, и посочи, че самодейността е обединила няколко културни институции в името на изкуството. „ Щастлив съм, че едно качествено културно събитие генерира още едно “, съобщи Димитров и пожела на всички участници в артистичната конкуренция ентусиазъм и нови хрумвания за креативен провокации.
„ Много се веселя, че толкоз доста млади гении откриха метод да кръстосат своя гений с изкуството, което вършим в нашия спектакъл ", акцентира шефът на Националния музикален спектакъл Марияна Арсенова. " Сигурна съм, че даже някои от тях да не са стъпвали в нашия спектакъл, занапред ще им бъде доста забавно, изключително гледайки премиерата на паметния мюзикъл на Уебър „ Фантомът на операта “ - най-високата летва, поставяна в миналото, пред една музикална институция ", акцентира Арсенова. „ Много са надарени децата. Много се вълнувам и доста съм щастлива, тъй като изкуството се прави с позитивно възприятие и би трябвало постоянно да се подхожда с положително и да се дава опция на младите да се развиват “, добави тя и акцентира, че вижда в тях изгряващи звезди.

В идващите два месеца през този спектакъл ще минат 20 000 души и нито един афиш няма да остане неусетен. Театърът има потенциал 740 фенове, които в антракта се разхождат в коридорите, вършат си фотоси, като се изключи че вървят да пушат, тъй че ще имате доста аудитория, даде обещание Арсенова на създателите на плакатите, ситуирани във фоайето пред залата.
Инициативата за състезанието породи непринудено, около идната огромна премиера на „ Фантомът на операта “, когато обсъждахме опциите за реклама. Нашата юристка Ирина Величкова даде концепцията, описа пред Actualno.com директорката на културната институция. " Имаме потребност театърът да притегля младежи – дали за реализацията на костюми, на декори, на афиш, както е в тази ситуация, дали ще са актьори, артисти или хора, които по някакъв метод желаят да се допрян до магията на оперетния спектакъл. Какво по-хубаво от това да се даде опция за изява на младия гений и да се насърчи ", уточни тя и изрази вяра всички участници в състезанието да получат своето професионално задоволство в живота.

Три са премиерните спектакли на „ Фантомът на операта “ – в петък, събота и неделя. Това е най-скъпата продукция на Музикалния спектакъл. Все още сме в юбилейната година на 100 години професионален оперетен спектакъл в България, която завършва на 8 февруари 2019 година, означи Марияна Арсенова и посочи, че в чест на този празник театърът показва нови постановки в трите свои жанрови насоки: най-хубавото от международната оперета – нова режисура на „ Царицата на Чардаша “, в която е най-хубавото от българските оперети; нова режисура на написаната особено за музикалния спектакъл „ Българи от остаряло време “ и най-хубавото от международния мюзикъл – естествено паметното произведение на Андрю Лойд Уебър „ Фантомът на операта “.

Това е шестото произведение на Уебър, което слага театърът, уточни още Арсенова. " И ето, че в този момент сме в навечерието на най-скъпата, най-чаканата, най-вълнуващата ни режисура с доста високо вдигната летва ", разяснява Арсенова и разясни, че за Музикалния спектакъл правилото да вдигаш високо летвата е водещ. Арсенова изрази вяра публиката да бъде задоволена от идното зрелище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР