28-те страни членки на Европейския съюз консумират ресурсите на Земята

...
28-те страни членки на Европейския съюз консумират ресурсите на Земята
Коментари Харесай

Страните от ЕС живеят далеч над ресурсните възможности на Земята

28-те страни членки на Европейския съюз употребяват ресурсите на Земята доста по-бързо, в сравнение с те могат да се възстановят, като никоя от тях не ползва политики за стабилно ползване.

Това се предизвестява в отчет, оповестен през днешния ден, до момента в който водачите на страните членки се срещат в Румъния, с цел да разискват целите на Общността за идващите пет години след излизането на Англия по-късно тази година.

" Всички страни от Европейски Съюз живеят над опциите на нашата планета. Европейски Съюз и неговите жители сега употребяват два пъти повече, в сравнение с екосистемите в Европейски Съюз могат възстановят ", се предизвестява в отчета на Световния фонд за дивата природа (WWF) и Global Footprint Network.

Защитата на климата е измежду целите на Европейски Съюз. Но възгледите за съответните дейности се разграничават сред обособените страни, които са мощно повлияни от преобладаващите си промишлености.

" Европейски Съюз употребява съвсем 20% от биологичния потенциал на Земята, макар че обгръща единствено 7% от международното население ", се акцентира в отчета.

" С други думи, биха били нужни 2,8 планети, в случай че всички хора употребяват, колкото междинният гражданин на Европейски Съюз. Това е много над междинното за света, което е почти 1,7 планети ", се акцентира още.

Опазването на климата и устойчивото развиване също е една от главните тематики в предизборната акция за изборите за Европейски парламент по-късно повече от две седмици, които ще повлияят на управлението на значими европейски институции и тяхната стратегия.

Европейската комисия упорства Европейски Съюз да се трансформира в безпристрастен във връзка с климата до 2050 година посредством понижаване на въглеродните излъчвания, които другояче ще покачат междинните температури на Земята с опустошителни последици за международната стопанска система и метода на живот.

В отчета на WWF се споделя, че най-малката и най-богата страна в Европейски Съюз - Люксембург, е също по този начин и тази, която най-бързо привършва възобновимите си запаси. Само за 46 дни в годината тя е изразходвала целия си дял от ресурсите на Земята за година.

На една от най-бедните страни в Европейски Съюз - Румъния, ѝ лишава най-дълго време, с цел да стартира да употребява биоресурси на заем, като това става на 12 юли. Но това въпреки всичко е по-рано от междинното за света, а точно - 1 август, наименуван ден на надхвърляне на Земята.

" Ако всички в света имат същия екологичен отпечатък като междинния гражданин на Европейски Съюз, отделяйки толкоз въглерод, консумирайки толкоз храна, дървен материал и фибри, и заемайки толкоз застроено пространство - 10 май ще бъде датата, до която човечеството ще е употребило толкоз от природата, колкото нашата планета може да възвърне за една година ", се акцентира в отчета.

" През останалата част от годината човечеството ще би трябвало да живее от изчерпването на естествения капитал на Земята ", се декларира в отчета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР