28 са язовирите с разрушен преливник и/или бързоток във Врачанско.

...
28 са язовирите с разрушен преливник и/или бързоток във Врачанско.
Коментари Харесай

28 са язовирите с разрушен преливник и/или бързоток във Врацанско

28 са язовирите с опустошен преливник и/или бързоток във Врачанско. Това стана ясно по време на работна среща на регионалният шеф на Враца Малина Николова с представителите на Общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Криводол, Мездра, Роман и Хайредин, на „ Напоителни Системи” ЕАД, Клон - Мизия, както и със притежателите на частни язовири и концесионери по отношение на техническото и експлоатационно положение на общинските язовири в региона.
На срещата са оповестени резултатите на комисията, назначена със Заповед на регионалния шеф, направила инспекция на 88 язовири на територията на цялата област, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация. „ Препоръчвам на общините да плануват ограниченията и механизмите за осъществяване на предписанията, да показват пред общинските препоръки равнището на осъществяване на капиталовите стратегии на концесионерите, да приготвят планове и претенции за финансиране от разнообразни източници на неотложните възстановителни работи, както и да плануват в общинските бюджети средства за превантивни ограничения, свързани с ремонт на язовирите, останали в ръководство на общините “, съобщи Малина Николова.
Тя показа опциите на Оперативна стратегия „ Околна среда “ по Процедура „ Мерки за въвеждане на решения за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения “ за ремонт и реорганизация на защитна инфраструктура и хидротехнически уреди, с общ размер на безвъзмездната финансова помощ 20 млн. лева при 100% финансиране на общините, която ще се разгласи до края на 2017 година, като оптималният размер на БФП за претендент е 1 млн.лв.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР