28% ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ОТ ОФИСА В МОМЕНТАНАД 2/3 ЩЕ

...
28% ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ОТ ОФИСА В МОМЕНТАНАД 2/3 ЩЕ
Коментари Харесай

55% от бизнеса планира връщане в офиса до есента

28% ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ОТ ОФИСА В МОМЕНТА НАД 2/3 ЩЕ съдебна експертиза ВЪРНАТ СЛЕД РЕОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТНАТА СРЕДА ГЛОБАЛНАТА КОНСУЛТАНТСКА КОМПАНИЯ РАЗРАБОТИ РЪКОВОДСТВО ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОЦЕСА
Повече от 55% от офис наемателите в София възнамеряват да стартират поетапно връщане на чиновниците си в офиса до есента, в случай че обстановката с ковид остане под надзор. Това сподели изследване на консултантската компания за бизнес парцели Cushman & Wakefield Forton измежду компании от разнообразни браншове с общо над 22 000 чиновници. Допитването е извършено през втората половина на май и делът на участниците е изчислен въз основата на броя на работещите в тях.

Около 28% от работещите в интервюираните сдружения към този момент са в офиса, а компании, в които са заети 17% от общия брой чиновници, към момента не са възнамерявали дата на връщане. Показателно е, че 71% от чиновниците ще се върнат към нормалната си работна среда след метаморфоза на пространството. Това постанова работодатели и притежатели на здания да се погрижат за сигурността на чиновниците, което постоянно е обвързвано с дълъг и комплициран комплекс от ограничения.

За да провежда този развой, световната консултантска компания Cushman & Wakefield, чийто сътрудник за България е Forton, създаде особено управление. Документът под заглавие Recovery readiness: a how-to guide for reopening your workplace, дава насоки за процедурата въз основата на насъбраната от компанията експертиза досега. Към края на април Cushman & Wakefield е обезпечила връщането в офиса на чиновници и клиенти, работещи на обща повърхност от над 74 млн. кв. м по целия свят.

“Преведохме и адаптирахме това управление, тъй като връщането към работа в офис в изискванията на продължаваща неустановеност е предизвикателство за всеки бизнес. Получаваме доста запитвания от наши клиенти по отношение на ограниченията, които би трябвало да вземат и считаме, че това управление ще им е от изгода “, разяснява Михаела Лашова, ръководещ сътрудник в Cushman & Wakefield Forton.

Ръководството е основано на концепцията 6 feet office , която Cushman & Wakefield и неговите сътрудници създадоха и ползват както в личните си офиси, по този начин и в тези на техни клиенти. Тя е създадена по този начин, че да обезпечи безвредна среда за работа в офиса, като се съблюдава правилото на 2 метра отдалеченост. Ръководството е ориентирано към наематели и притежатели на офис здания. То включва набор от механически инструкции за инспекция на системите и инсталациите в постройката, ограничения за метаморфоза на общите елементи на постройката и на обособените офиси, както и препоръки по какъв начин да се комуникира смяната със чиновниците.

Най-общо концепцията 6 feet office обгръща шест детайла, които са в детайли развити в управлението. Това са: оглед на площите, основаване на ясни и лесни за следване правила, нова организация на придвижването в закритите пространства, преподреждане на работните места, уточнения за чиновниците. Според консултантската компания технологиите ще навлизат все по-силно в работния развой, а хибридният метод на работа (от разнообразни работни пространства) ще се наложи като трайна наклонност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР