28 оферти за щадящи антигенни тестове за учениците са подадени

...
28 оферти за щадящи антигенни тестове за учениците са подадени
Коментари Харесай

28 оферти за тестове за коронавирус в училищата

28 предложения за щадящи антигенни проби за учениците са подадени в Министертство на зрасвеопазването. Това стана ясно при отварянето на офертите.

Комисията, която ги прави оценка, би трябвало да бъде подготвена с избора си до понеделник, което би разрешило сключването на контракти до края на идната седмица.

От ведомството напомнят, че нужното количество проби е до 400 хиляди броя, като те би трябвало да се извършват с проби от слюнка.

През седмицата държавното управление отпусна 13 милиона лв., с които да бъдат купени 1 милион и 6 хиляди теста за инспекция на учениците за ковид.

Антигенните щадящи проби са предопределени за възпитаници. Тестовете са вид близалка, т.е. нужна е проба със слюнка. Очаква се до понеделник комисията да предложи на министър Стойчо Кацаров с кои от компаниите, подали оферта, да подписа контракт и това да стане факт още същата седмица.

Ключовите критерии са два - най-ниска цена и най бърза доставка, като договорите може да са с повече от една компания. Повечето от подадените предложения включваха писмена ценова оферта и заготовка на тестванията. Само в няколко липсваше заготовка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР