28-годишният мъж остава без шофьорска книжка за годинаРайонен съд –

...
28-годишният мъж остава без шофьорска книжка за годинаРайонен съд –
Коментари Харесай

Година затвор за русенец, шофирал пиян

28-годишният мъж остава без шофьорска брошура за година

Районен съд – Русе осъди С. С. на една година отнемане от независимост при непоколебим режим, 500 лева санкция и отнемане от право да ръководи МПС за 1 година за това, че е карал пийнал.

Подсъдимият е на 28 години от гр. Русе, незает. През 2021 година се признал за отговорен в това, че изготвил неистинен парични знаци (6 банкноти по 50 лева) и прокарал в послание три от тях, откакто знаел, че са подправени. За тези две действия приел да изтърпи едно общо наказване – 2 години и 6 месеца отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.

Именно в този изпитателен период, на 31.12.2022 година към 02:50 ч. управлявал персоналния си автомобил „ Мазда 6 “ на ул. „ Академик Михаил Арнаудов “ и бил спрян за инспекция. Полицаите го тествали с „ Дрегер “, който отчел 1,97 промила алкохол. С. С. декларирал, че е изпил 5 бири, отказал да подпише формирания му акт и поискал да даде кръвна проба. За задачата бил конвоиран до УМБАЛ „ Канев “, а резултатът от химическото проучване фиксирал стойност от 2,30 на хиляда централизация на етилов алкохол в кръвта.

След извършеното бързо произвеждане Районен съд – Русе призна С. С. за отговорен в това, че е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и му наложи санкции отнемане от независимост за период от 1 година при първичен непоколебим режим, санкция в размер на 500 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година. Приведено е в осъществяване и наказването от 2 години и 6 месеца по съглашението, което следва да се изтърпи настрана също при непоколебим режим. Присъдата предстои на обжалване.

Други двама водачи признаха виновността си и подписаха съглашения. Първият от тях, 24-годишният Х. Х., на 03.04.2022 година на пътя Глоджево-Ветово, управлявал „ Форд Фокус “ след приложимост на наркотични субстанции - метамфетамин, амфетамин и метаболит на тетрахидроканабинол – карбокситетрахидроканабинол. За това закононарушение той одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 1 година с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 500 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година. Вторият обвинен, 61-годишният А. М., на 07.11.2022 година в гр. Русе управлявал мотопед с централизация на алкохол в кръвта 1,54 на хиляда. Наказанието, което одобри да изтърпи, е отнемане от независимост за период от 6 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 150 лева и 1 година отнемане от правоуправление. Двете съглашения са дефинитивни и не подлежат на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР