28-годишният Енгин Ергуван остава зад решетките, тепърва ще се реши

...
28-годишният Енгин Ергуван остава зад решетките, тепърва ще се реши
Коментари Харесай

Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша

28-годишният Енгин Ергуван остава зад решетките, занапред ще се реши дали да бъде екстрадиран у нас

Не съм желал да го убия, а единствено да го сплаша. Това е споделил турският жител Енгин Ергуван, упрекнат в убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. 

Снощи съдът в Одрин го остави в ареста, а освободи брат му Мустафа, за който на този етао нямало доказателства, че взел участие в стрелбата, оповестяват турските медии. 

Стана ясно, че Енгин и Мустафа, които си изкарвали прехраната като овчари, обикаляли към границата, където са чакали незаконни мигранти, с цел да ги оберат. Братята взимали парите и мобилните телефони на бежанците. И двамата имат богато престъпно досие за обири. 

Във съдбовната вечер на 7 ноември, понеделник, те били видяни от българските граничари. Енгин и Мустафа обикаляли към оградата – на към 10 м от нея от турската страна. Били предизвестени от служителите на реда да се отдалечат. Когато Петър Бъчваров и сътрудника му – командирован военнослужещ, присъединили фаровете на транспортното средство, Енгин е разкрил огън с ловната пушка и избягал. Към българите са изстреляни 10-15 патрона. Първият е бил съдбовен за Петър Бъчваров. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР