28-годишният Бейтула Исмаил, който причини смъртта на друг водач на

...
28-годишният Бейтула Исмаил, който причини смъртта на друг водач на
Коментари Харесай

Ето колко години ще лежи в затвора Бейтула, който с тунингован автомобил затри Никола, снимал се с Борисов

28-годишният Бейтула Исмаил, който аргументи гибелта на различен лидер на автомагистрала „ Хемус “ при ръководство на градивно променен автомобил със скорост 145 км в час, бе наказан през днешния ден, 1 юни 2017 година, от състав на Варненския областен съд на 5 години и 6 месеца отнемане от независимост при общ режим. С присъдата съдът го лиши и от право да ръководи МПС за период от 8 години и 6 месеца, написа Петел бг. Тежкото пътно-транспортно произшествие, при което автомобилът на Бейтула „ Фолксваген голф “ безусловно изблъска от пътното платно служебната кола „ Шевролет спарк “, ръководена от жертвата Никола Т., стана на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна към 22,30 часа на 28 август 2016 година Пострадалият трябвало да достави поръчка в бизнеспарк „ Варна “. След доставката той пътувал по автомагистралата, а зад него в посока Варна в дясната лента за придвижване се движели три автомобила.

Колата на приетия за отговорен за тежкото пътно-транспортно произшествие, лишило живота на Никола, управлявал „ Фолскваген голф “, който бил градивно променен за увеличение мощността на мотора и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и подхванал изпреварване на колоната от коли. Пресветвал с фарове, с цел да му дадат преимущество, като управлявал със скорост 215 км в час при позволена в този сектор скорост от 80 км в час и пътен знак.

Така с гневна скорост Бейтула застигнал колата на потърпевшия Никола. Високата скорост не му разрешила да владее автомобила си и почнал да навлиза в дясната лента. Опитал да понижи скоростта и съумял да доближи до 145 км в час. Ударил с предната дясна част шевролета на Никола и траял придвижването си напред и вдясно. От удара съумял да изблъска колата на Никола към десния прием на пътя. Шевролетът раздрал металната мантинела, минал в десния ръкав на бул. „ Атанас Москов “, преобърнал се и паднал по таван на пътното платно.

Повиканият на място от очевидци на тежкото пътно-транспортно екип на незабавната помощ установил гибелта на Никола. Назначената съдебномедицинска експертиза открила, че гибелта е настъпила от тежка комбинирана контузия на гръден панер, стомах, глава, с скъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.

Не са открити съществуване на алкохол или опиати в кръвта на подсъдимия и жертвата. Назначената в хода на досъдебното произвеждане сложна автотехническа експертиза в детайли е описала градивните промени на двигателната част на летелия с висока скорост „ Фолксваген голф “.
Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на гибел по несъобразителност в друго ПТП, само че към този момент е оправдан. Справка по делото демонстрира, че са му налагани неведнъж санкции за нарушение на разпоредбите за придвижване, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския областен съд, произнесена по обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР